we zetten ieder jaar het zwembad op alleen hij wordt steeds groen wat we ook gebruiken (chloor of van die tabletten) wat kun je daar aan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hier kun je niks tegen doen, het is gewoon de natuur. Of je moet een beschermende atmosfeer hebben maar dat wil je nou net niet in de zomer. Meer kun je niet doen

De pH-waarde van het water goed in de gaten (en op peil) houden. "Eerst de pH-waarde meten met een ph meter. Indien nodig moet u de ph waarde bijstellen. Groen zwembadwater komt vaak voor na een zware onweersbui. Wacht dan eerst één a twee uur. Daarna de chloorwaarde weer meten en zonodig bijstellen."

Bronnen:
http://www.zwembadenwebshop.nl/p-10963/mij...

gebruik je al een filter? probeer dit eens!

Het is niet alleen de chloor die je zwembad mmo proper zal houden. Vooral bij warm weer beginnen er ook algen te groeien (die zelfs bestand zijn tegen chloor). Je dient eerst te meten of je PH waarde goed is: tussen de 7,2 en de 7,6 (met fietstrips of vloeistof). Je kan PH minus of PH plus in poedervorm kopen. Als je PH goed zit zal de chloor werken. Daarenboven moet je met warm of broeierig weer ook anti-alg toevoegen aan het water. Als je dit wekelijks doet, voorkom je groen of troebel water.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100