Muur met open wandkast, hoe deel ik die in zodat het niet rommelig wordt?

In mijn kamer heb ik een grote wandkast staan, met een heleboel open vakken. Het zijn 42 vakken van 38 bij 38 cm.

Nu komt het er een beetje op neer dat ik een hoop rommeltjes in de kast leg 'omdat dat zo handig is', en nouja, omdat het kan.
Ik wil alle rommel er uit halen en er iets leuks mee doen, maar omdat het zoveel vakjes zijn, ben ik bang dat het er al gauw rommelig uit gaat zien.
Ik ben dus op zoek naar ideeën om de kast op een moderne manier, strak in te richten.

De kast weghalen is overigens geen optie.
Om jullie een ideetje te geven van hoe het eruit ziet, even een foto erbij.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je er een beetje geld tegen aan kunt gooien zou je voor een aantal van de vakken deuren kunnen (laten) maken. En dan een beetje speels, dus bijv een verticale deur die over 3 vakken gaat en een paar die 2 of 1 vakken bedekken. Wat dan mooi is (maar vast onbetaalbaar) is van dat witte matglas. De vakken die overblijven kun je vullen met "net neergezette" snuisterijen. Ik vind ergens zo'n kast waar ook wat "rommel" in zit ook wel wat gezelligs hebben maar ik moet toegeven NIET deze kast, dat zijn TE veel vakken daarvoor. Zelf denk ik dat in de open vakken boeken vaak veel strakker staat dan bijv vaasjes en beeldjes, dat wordt ook snel rommelig. TENZIJ je echt iets hebt om uit te stallen. (bijv zaken die je van buitenlandse reizen meebrengt, of bekers van sportwedstrijden), dan is wat erin staat voor jou belangrijk. Zet je er alleen "prullaria" in ben je het zo zat vrees ik. Vandaar het idee om er in ieder geval een aantal deuren voor te maken, kun je de rommel daarachter stallen.

wat dacht je van er om er een paar leuke mandjes in te doen,als je de mandjes één kleur houd word het ook niet druk.

Je kan volgens mij bij de ikea mandjes halen die hier inpassen.. en dan her en der een mandje.. probeer eventueel boeken af te wisselen met beeldjes. het ligt er heel erg aan wat je er allemaal mee wilt doen... je kan bijvoorbeeld de volledige onder rij met allemaal mandjes doen... en de andere rijen iets anders?

op de foto zie ik geen rommeltjes...alleen boeken. Wanneer je deze op grote en kleur bij elkaar zet ziet het er minder rommelig uit. of alles wat je erin gaat zetten in bv twee kleuren houden

je kan je kast indelen naar een thema waar je belangstelling voor hebt. of misschien heb je een hobby, waar je de resultaten van wil laten zien?

Schitterende wandkast!! ;-) Ik zie niet zoveel rommeltjes, alleen maar een keurige boekenkast. Misschien geen recente foto? Volgens mij hoef je hier niets aan te doen. Als je gaat reorganiseren, doe het dan een andersom. Niet de kast gaan vullen met allerlei spullen, maar eerst een plan maken. Bepaal hoeveel "rommeltjes" je er echt in wilt hebben. B.v. één beeldje, een plant, een lampje, en een foto, en houd je eraan. Als je het doet zonder plan, is er een kans dat de kast snel weer helemaal vol is. Vul de rest gewoon met boeken, en laat ook een paar van die vakken leeg. Dat is in het begin even wennen, maar geeft op de wat langere duur best een mooi en rustig beeld. Bovendien hoef je niet van alles te gaan verplaatsen, als je eens een nieuw boek koopt. En als je toch steeds maar de behoefte hebt om er rommel in achter te laten, doe die spullen dan in een van die prachtige laden. Daar kun je rommelen zoveel als je wilt; niemand ziet het ;-) Succes!

Op de eerste plaats: mooie kast. En volgende opmerking: wat heb je voor spullen. Het hangt er van af wat je hebt en hoe vaak/graag/intensief je die spullen gebruikt, waar je ze plaatst. Dingen die vaak je vaak gebruikt zou ik tussen hand en ooghoogte plaatsen. Zelfs als ze geen esthetische waarde hebben. Je kunt ze in doorzichtige plastic bakken stoppen, zodat het strak oogt, en toch praktisch is. Ook je favoriete boeken zou ik daar plaatsen, of wat je dan ook bezit en veelvuldig gebruikt. De rest kan hoger en lager. Ik zou boeken vooral laag plaatsen, kun je er tenminste bij.

er zijn keuken deur kast scharnieren in de handel die je niet hoeft in te frezen , deurtjes van 40x40 zgan en hier en daar een dicht deurtje erop zetten Toegevoegd na 1 minuut: zgen = zagen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100