Hoe heten deze uitschuifpalen?

Ik wil in een kamer een gordijn hangen, maar ik kan niet in de muur of plafond boren. Nu weet ik dat er van die palen zijn die je tussen je muren kan klemmen. Dit is een soort uitschuifbare paal die met een veer kracht uitoefent op de muren zodat ie zichzelf vastklemt. maar hoe heet dit, waar kan ik het kopen en wat is de maximale lengte? (Het gaat om 3 meter overspanning).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat heet een "telescopische (of: uitschuifbare) gordijnroede". Op internet lees ik dat ze ook door Ikea verkocht zijn (of worden). Hier eentje die uitschuifbaar is tot een lengte van 98 cm: http://www.tempsl.nl/nl/huishouden-opberging/opbergen/telescopische-gordijnroede/2038214.html De langste die ik tegenkwam is van smeedijzer en meet 2.20 meter. Maar ik betwijfel of ze erg handig zijn: gordijnen zijn meestal te zwaar om aan zo'n stang te bevestigen.

De stang die jij bedoeld zijn te verkrijgen als douchegordijnstangen en kun je kopen bij de Marskramer of Blokker

Dat zijn van die uitschuifbare douchestangen. Die zijn minder dan 3 meter en blijven goed geklemd zitten omdat de rubberuiteinden op een gladde vlakke ondergrond zitten. (tegels) Als jij dit voor een gordijn wilt doen, zal dit niet werken. Te lang en gordijnen van 3 meter hebben teveel gewicht om puur geklemd vast te blijven zitten. Ben bang dat je toch wat gaatjes moet boren...

Je kunt 2 verticale palen plaatsen in voeten (vergelijk parasolvoet) die de stang waaraan het gordijn hangt, ondersteunt.

De naam en tips heeft u reeds maar er bestaan ook PVC of Aluminium rails met een zelfklevende strook op, of klemmen (U-vormig) met een zelfklevende laag waar een rail inklikt. Zo hoef je niets te boren.

Van 3 meter lengte bestaan ze niet. Zoiets is wel makkelijk maken. Het ligt alleen aan het gewicht van de gordijnen of het door gaat hangen. Als de gordijnen te zwaar zijn zal je een hele dikke buis nodig hebben. Neem een buis. (iets korter dan de totale lengte) Een draadeind. (dikker is beter) 2 moeren (en als de moeren in de buis kunnen een paar ringen) zaag de buis door. (kan in het midden, maar ook 20cm van een zijkant) De moeren draai je op het draadeind. (eventueel met de ringen) draadeind in de buis stukken, dan krijg je: [-buis-ring-moer-draadeind-moer-ring-buis-] als je aan de moeren naar buiten draait: [--buis-ring-moer---draadeind---moer-ring-buis--] (je ziet dat de buis langer is geworden) Let op: op deze manier kan je zeer veel kracht op de muur uitoefenen: kans de muur beschadigd wordt. Ik zou daarom houten plankje op de muur plakken met wat dubbelzijdig tape. De buis maakt het hout kapot, maar de muur niet en het dubbelzijdige tape zorgt ervoor dat het hout niet wegglijdt.

Boren mag/kan niet? Maar lijmen misschien wel? neem bijv.2 stangen van 1,5 m , in het midden van de 3m met een stukje buis de 2 buizen aan elkaar schuiven en met een kleine gordijnroe aan het plafond bevestigen door een vierkant of rond plaatje vast te lijmen met een goed kit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100