Is het technisch gezien mogelijk warm water pas te laten doorstromen als het daadwerkelijk warm is?

als ik warm water tap, is dat eerst koud.
ik vang dat op voor de planten, maar hoeveel mensen laten het niet gewoon doorstromen tot het warm is?
wellicht is hier al iets voor op de markt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat wel heel snel werkt is een inbouw-boilertje. Die hebben wij onder onze kraan in de keuken, in het keukenkastje, en dan is het water vrijwel direct warm. Wat jij voorstelt, water pas laten stromen als het warm is, is waarschijnlijk niet haalbaar. Het koude water is het water dat in de leidingen zit. Hoe verder van de boiler of verwarmingsketel, hoe langer het duurt voor het warme water bij de kraan is. Als je het water in de leidingen zou willen verwarmen, zou dat weer veel energie kosten.

Je hebt wschijnlijk warm water via de CV ketel. Sommige keukens hebben een boilertje onder de wasbak, die geeft nagenoeg meteen warm/heet water. En ze zijn al verder, de zogenaamde Qucker (fonetisch) die geeft meteen kokend water. Dus er is al het eea uitgevonden op dat gebied ;-)

De reacties over het boilertje in het keukenkastje of achter de plint klopt. Als je deze als 'hotfill' aansluit op de warmwaterleiding heb je direct warm water. Doordat het boilertje weer wordt gevuld met lauw/warm water kost dit weinig elektrisch vermogen. Ook heb je altijd voldoende heet water beschikbaar als je meer dan 10 à 15 liter heet water wilt gebruiken. Advies dus: Keukenboilertje op basis van hotfill...

Bronnen:
http://www.daalderop.nl

Ik heb een geiser en die is ook gelijk warm als je de knop voor heet open draait.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100