Wespen bestrijden ?

Onder mijn zonneluifel en Veranda dak zitten dagelijks hele zwermen wespen/bijen en er is geen nest.
Waarom en hoe kan ik ze tegen gaan of toch met de vliegenmepper blijven slaan ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zit hier in Spanje en we hebben ook veel wespen bij het zwembad. Ik heb her en der van die wespenvangers staan met een stuk rauw vlees en een plas vruchtensap. Vorig jaar hebben we daar heel veel wespen mee gevangen, maar dit jaar lukt het niet zo. Mijn man is een expert geworden met de vliegenmepper en heeft al tientallen, zo niet honderden wespen naar de wespenhemel geholpen. We hebben er nu beduidend minder dan twee weken geleden. Kijk eens goed of er geen (beginnend) nest zit. Als er zoveel op één plek zitten is dat vaak een teken dat er een nest is. Zitten ze er vooral als het gaat schemeren? Toegevoegd na 1 minuut: Bijen hebben we hier veel minder, en die zijn ook niet zo lastig als wespen, want bijen laten je in de regel gewoon met rust, dus die hebben niets te vrezen van onze vliegenmepper.

Weet je zeker dat er geen nest is? Achter het kleinste gaatje kan een nest schuilen. Wegslaan met een vliegenmepper kan gevaarlijk zijn. Ik zou ze toch maar even bestuderen om te kijken of ze ergens een gaatje induiken en zit er een nest, de ongediertebestrijding bellen.

Ik zou een goeie wespenvanger kopen (paar euro bij de Wibra meen ik) met stroom. Als er echt veel wespen zitten, is het gewoon prijsschieten. Ook het plaatsen van enkele wespenvallen vlak bij waar jij zit, doet wonderen. In een echt wespenjaar zoals een jaar ofvijf geleden, vingen we toen in de tuin wel drie, vier liter (!!) wespen per dag. (!!). Je kunt een wespenval eenvoudig zelf maken van een (bijna) lege ranjafles waar je de bovenkant afsnijdt en dan de afgesneden bovenkant omgekeerd in de onderkant stoppen. Zonder dop natuurlijk. Zo kunnen ze er wel in, maar niet meer uit. Toch zit er als je zoveel wespen hebt ergens vlak in de buurt een nest. Dat hoeft niet bij je eigen huis te zijn, kan zomaar twee, drie tuinen verderop zijn, maar ze komen natuurlijk wel érgens vandaan. De kunst is alleen het nest te vínden, en dat valt niet altijd mee, want ze verstoppen het goed. Er kan best een nest zitten tússen de balken in het holle deel van de overkapping, bijvoorbeeld. Een nest zo groot als een appeltje kan al honderden wespen bevatten.

Bronnen:
http://www.milieucentraal.nl/pagina.aspx?o...

Wat bij ons goed helpt is zo'n elektrische vliegenmepper in de vorm van een tennisracket. Omdat wespen zelden rustig ergens gaan zitten, zijn ze lastig te grazen te nemen met een gewone vliegenmepper. Met zo'n elektrisch ding vang je ze eenvoudig uit de lucht. Je hoeft ze maar aan te raken en they're toast. Neem er wel een met voldoende power, liefst twee van die dikke batterijen.

Je kan de bestrijding liever aan een exper overlaten is mijn ervaring.

Beien zijn bruinachtig en zien er wollig uit, wespen zijn duidelijk zwart-geel gestreept en glad. Het zouden wel wilde beien kunnen wezen, solitair levende of behangersbeien er zijn heel veel soorten. Maar waarschijlijk zijn het gewoon wespen. Er zijn tegenwoordig electrische vliegenmeppers, deze werken ongelooflijk goed tegen wespen. Je hoeft heel niet te slaan, je houdt de mepper heel rustig tot tegen de wesp en hij is gelijk dood. Met een gewone vliegenmepper maak je ze erg boos en sla je vaak mis en waar is hij dan????

Als ik jou was zou ik eens rustig van een afstandje kijken waar de wespen (Als het wespen zijn) naartoe verdwijnen. Als ze onder je dak kruipen zit er dus wele en nest. Dat kan je vrij makkelijk bestrijden. Ik heb een week of 2 geleden van de welkoop een potje wespen poeder gekocht. Dat rond de ingang van het nest (Daar waar ze landen) gespoten. Een dag later waren de wespen weg / dood. Spuit dit spul tijdens een koude nacht: Dan zijn de wespen allemaal binnen en vanwege de kou wat langzaam in hun reacties. Bij mij heb ik 0 wespen zien verschijnen bij het spuiten, maar kijk toch maar uit.

De originele Waspinator. Ik heb deze in een boom hangen. Rondom 150 meter komen daar geen wespen. Dit imiteerd een wespennest. Het werkt dus echt. Het is een stoffen zak. Ik heb deze bij een Tuincentrum in Drunen (Noord-Brabant) gekocht.

je hebt ook zulke potjes daar doe je dan limonade in en komen ze vast te zitten. bekijk de bron om te bestellen / meer info.

Bronnen:
http://tuin-en-bouw.wzdv.nl/tuin-diversen/...

Je kunt een wespenpot kopen waarin siroop moet worden gedaan. De wesp kruipt erin, kan er niet meer uit en zal verdrinken. Dit kun je zelf ook maken door een (papieren) trechter in een jampot te hangen, net boven de siroop. Je kunt ook wespen uit de buurt houden door op een plek waar je er geen last van hebt, een jampot met limonadesiroop neer te zetten. Toegevoegd na 12 minuten: Nog een tip (oma weet raad) Steek een stokje wierook aan op de plaats waar je zit, en de wespen komen niet meer bij je in de buurt.

mischien niet van toepssing maar wel een leuke weet, ik was vorige week op een bbq en het eerste wat gebeurde was een glas frisdrank over tafel. we hadden het probleem dat alle wespen naar onze tafel kwamen. we hebben daar een stuk zilverpapier overgelegd en weg waren de ambetante beesten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100