Ik zoek al heel lang konijn bestendige plantjes voor op het kerkhof..die om de beurt bloeien zodat er altijd iets moois staat..

En dat valt niet mee want ze mogen ivm de grootte van een graf ook niet te groot worden en het krioelt er van de konijntjes en eekhoorntjes.. en die vinden niks leuker dan er een rommeltje van te maken..:-)
de plantjes staan het grootste deel van de dag in de zon..Wie heeft tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op het graf van mijn vader, moeder en zus staan : Prachtige klokjes (Nederlandse naam). Dat is niet alleen de naam van deze hele mooie en spierwitte bloemen, maar het zijn ook prachtige 'klokjes'. Je kunt ze als vaste plant neerzetten, maar dan worden ze wel groot. En dat is met de beperkte ruimte die je op een graf hebt wat lastig. Ik heb ze in wat grotere potten gezet en dat ziet er mooi uit. Ook geen last van dieren die er aan eten en dat is op zo'n plek inderdaad wel handig. Succes met het uitzoeken van iets moois, wat je wilt toch dat het er verzorgd uit ziet hè.

Ik zou overwegen om mooie zijden bloemen te gebruiken. Er zijn er tegenwoordig die heel goed bestand zijn tegen zonlicht (UV bestendig).

zie link

"Mexicaantjes"en "Goudsbloemen", de konijnen houden er niet van, de plantjes bloeien geweldig en kunnen goed tegen de zon. Dit zijn wel eenjarigen Ook het Zonneroosje, is "rabbitproof" en is taai en volhardend op wat voor grond dan ook, kan heel goed tegen de volle zon. Prachtige bloemetjes, er zijn vele prachtige varianten en ze zijn winterhard, komen elk jaar weer vrolijk terug. Succes, ik hoop dat het nu beter lukt!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100