Wat te doen als je een wespen nest in je tuinhuis hebt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het verwijderen van een wespennest is geen makkelijke bezigheid. U moet er zeker van zijn dat u het nest in zijn geheel kan weghalen. Vaak valt het nest uiteen wanneer u het vastpakt. Dit zorgt ervoor dat de wespen alle kanten op kunnen vliegen of dat er een deel van het nest achterblijft. Hierdoor is de kans dat u wordt gestoken ook groter. Voor het verwijderen van een nest kunt u het beste de hulp inschakelen van een professional. Een professional doet dit dagelijks en weet wat hij met de verschillende soorten nesten aan moet. U bent gewaarschuwd. Bent u het nog steeds van plan? Dan kunt u het beste onderstaande tips meenemen! Succes. Tips •TIP 1: Probeer nooit de opening van een nest dicht te maken. De wespen zijn erg eigenwijs en gaan op zoek naar andere uitgangen. Hier doen de wespen erg veel moeite voor. •TIP 2: I.p.v. verwijderen kan je het nest ook uitroeien. Dit kan u doen d.m.v. poedervormig insectidcide. Dit brengt u aan bij de opening van het nest. Het is de bedoeling dat de wespen in aanraking komen met dit poeder. Deze poeder zorgt ervoor dat de wespen het niet overleven. Doordat de wesp die het nest binnengaat het poeder aan zijn lijf heeft brengt hij de poeder over op het voedsel. Van dit voedsel eten alle wespen. Met een beetje geluk valt dus het gehele nest neer. •TIP 3: Wanneer het wespennest zich op een moeilijk bereikbare plek bevindt, laat dan een gespecialiseerd iemand het nest verwijderen. Via uw gemeente kunt u achterhalen welke mensen u kunnen helpen. •TIP 4: Draag beschermende kleding. Denk aan een handschoenen, rubberpak/plastic pak en gezichtsbedekking.

Bronnen:
http://www.leerwiki.nl/Een_wespennest_verwijderen

Een verdelgingsspecialist bellen als je zelf gaat rommelen met een wespennest kan het fout gaan.

In België mag je daarvoor de brandweer bellen.

Wij hebben in ons huis in zuid spanje regelmatig wespennesten en halen ze gewoon zelf weg. Alles wat kleiner is dan een pingpongbal doen we gewoon met een bezem weghalen. Als het wat groter is: tegen de avond (als de wespen thuis zijn) spuiten met een speciaal "wespennestenverwijderingsgif" van Bayer. Dan wel zorgen dat je aangekleed bent, handschoenen aan, pet op. Gewoon de gebruiksaanwijzing volgen. Als het echt groot is (groter dan een tennisbal) dan zou ik professionele hulp inroepen. Maar dat hebben wij gelukkig nog niet meegemaakt. Het is zo wie zo handig om regelmatig te controleren op beginnende wespennesten.

De gemeente bellen. Die halen het gratis voor je weg.

Ik ben tijdens mijn werk eens achterna gezeten door wespen. Tijdens bitumen van dakkapel trekken, maakte ik ook een nest kapot. Over de pannen aan de andere zijde vloog ik gelukkig zonder kleerscheuren naar beneden. Ze volgden tot onder aan de ladder. De gemeente bij ons doet niks, hier moet je een imker of wespenbestrijder zelf bellen. Deze gaan in bescherm pak s'avonds als de wespen binnen zijn het te lijf met een poeder. De dag erna leefde er nog en bleken het er ± 200 te zijn. Dit kon je niet vooraf weten. Zelf bestrijden is dus riskant als je niet kan zien hoe groot het nest is.

je hoeft ze alleen niet boos te maken dan steken ze niet. en ze willen alleen zoetigheden na augustus

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100