Wat zijn toch die wastrommels in de sloot??

Ik heb het nu al een paar keer gezien, als ik langs een sloot rij (meestal een vrij ondiepe boerensloot) dan hangt er aan een touw of iets dergelijks een wastrommel half in de sloot half erboven. Dus echt die zilverkleurige ronde binnenkant van een wasmachine. Waar dient dit voor? Wat doet het??

Toegevoegd na 1 minuut:
Het is meestal wel op een plek waar mensen wonen. Maar ik ga er voor 't gemak maar van uit dat daar niet de was in gedaan wordt....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Boeren gebruiken zo'n trommel als filter als ze water uit de sloot willen pompen om te sproeien. De trommel houdt planten en visjes tegen zodat de pomp en sproeiers niet verstopt raken.

Lijkt mij iets van een filter voor het een of ander. Het kan ook een zuigpomp zijn.

Hmmm (volgens mij is vissen "met levende visjes/aas" verboden?) maar omdat je al dit zag op plekken zoals nabij woonwijk, denk ik dat mensen of kinderen deze trommels gebruiken voor levend houden van aasvissen? Ben eens gaan zoeken hierover en als je deze topic leest, komt het je wel bekend voor? ;) http://www.roofvisforum.nl/forum/viewtopic.php?p=445934 Daar: "Je kan ook een trommel van een wasmachine(bovenlader) nemen. Mag wel niet zeggen ze maar werkt prima."

die zilverkleurige wastrommel komt uit een oude wasmachine en word als filter gebruikt tegen planten enz, dit grove filter is van RVS (roest vast staal)

Mijn vader gebruikte een wastrommel om zijn gevangen palingen in te bewaren.

Zou het geen nestkast/nestkorf kunnen zijn voor watervogels?! Daar zie je ook vaak exemplaren van, maar dan meestal van riet of ander natuurlijk materiaal.

In die trommel zit of een dompelpomp of de opzuigslang van een beregeningspomp die op de kant staat. De wastrommel zorgt ervoor dat er geen kroos en viezigheid de pomp ingaat. Het werkt dus als een filter.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100