Wat veroorzaakt zo'n gat in je ruit.

Op de negende verdieping, geen tegenoverliggende huizen, geen balkon. Aan de buitenkant een gaatje van 1 millimeter en aan de binnenkant van de buitenruit een ronde schilfer er uit van 4 centimeter. Zijn we beschoten, bestraald met een laser, was het een vogel, een vliegtuig...?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De ronde 'lens' in de ruit (conchoidale breuk) is heel karakteristiek voor schade door kogels (of iig een klein object met een zeer hoge snelheid). In dit geval waarschijnlijk is het waarschijnlijk een kogeltje geweest uit een luchtbuks of BB gun. Zeker de kogeltjes voor een buks zijn niet gemaakt op materiaal zo hard als glas. Het zou me niks verbazen als het kogeltje zwaar vervormd is door de inslag of niet eens helemaal door het glas is gekomen. Ik zou er dus niet zomaar van uit gaan dat het gat niet door zo'n kogeltje is veroorzaakt puur gebaseerd op het formaat van het daadwerkelijke gaatje.

Het kan steenslag geweest zijn. Als ze aan het maaien zijn geweest wil er nog wel eens een kiezelsteentje tussen de messen van de machine wegschieten. Dit kan behoorlijk hard en ver gaan.

Lijkt meer op een kogelgaatje mogelijk van een windbuks

Kraaien/eksters nemen wel eens kiezelstenen mee. Misschien heeft zo'n vogel een steen laten vallen tijdens zijn vlucht.

misschien hagel van een geweer? iemand die op ganzen of eenden heeft willen schieten en zon hagelkogeltje bij jou binnen is gekomen. maar steenslag lijkt het me niet omdat je dan meer stervorming hebt zeg maar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100