Wat kan ik doen om mijn plant te redden?

Hallo ik heb spoedig jullie hulp nodig ik had een wiet plant in me tuin sinds gister die net begon te bloeien maar ik had gister paar probleempjes dus moest ik die plant uit me tuin hale dus heb hem uit gegraven maar met het uitgraven zijn all die wortelst kapot gemaakt en ik heb hem nu in het maiz geplant maar gaat die het nog redde of kunne jullie me helpen wat ik moet doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

je bent nu noodgedwongen overgegaan op guerillakweek? ik hoop dat je er nog regelmatig heen kunt, want de plant heeft nu zeer regelmatig water nodig. verder moet het wortelstelsel overeenkomen met het bladerstelsel. omdat er nu wortels missen, zou ik ook flink wat van de onderste bladeren verwijderen. succes!

Wat je zou kunnen doen om nog iets van de plant over te houden de plant te gaan stekken, dan kun je het stekje gebruiken als back-up, mocht het andere antwoord niet werken

Een plant heeft wortels nodig om te leven. Als 'ie echt 'n wortels kwijt is, kun je alleen nog proberen hier en daar een stekje te maken: Zet een takje in het water tot het wortel schiet. Dan is het wel een kwestie van opnieuw beginnen.

je hebt nu 99 % kans dat hij dood gaat. Of wel, je kunt niets doen.

knip de helft van de bladeren eruit. De plant kan door beschadigde wortels niet veel vocht opnemen. Door het verdampingsoppervlak te verkleinen door te snoeien, verdroogt de plant niet. Is een oude techniek.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100