Wie is aansprakelijk, verhuurder of huurder?

Ernstige lekkage, verhuurder meermalen ingelicht, zwart mannetje ingehuurd door verhuurder heeft probleem niet kunnen oplossen. Daarna word op telefoon en brieven niet meer gereageerd. Mar huurder op eigen houtje de lekkage laten verhelpen en de kosten in mindering brengen op de maandhuur en dit middels aangetekende brief laten weten? En wie is verantwoordelijk voor de ontstane schade aan plafond en behang?

Weet jij het antwoord?

/2500

Schade melden bij de inboedelverzekering.

Bij Huurgeschil vond ik dit: Aansprakelijkheid verhuurder op grond van fouten door hulppersonen>> Als de verhuurder een persoon inschakelt om een gebrek te herstellen, en deze persoon maakt bij het uitvoeren van onderhoud en/of herstel van een gebrek een fout, waardoor er schade bij de huurder ontstaat, dan komt deze schade voor rekening van de verhuurder. Volgens artikel 6:76 BW is de verhuurder aansprakelijk voor de gedragingen van de door hem ingeschakelde hulppersonen alsof hij deze gedragingen zelf had verricht En op je andere vraag: ja, je verhuurder is aansprakelijk voor de lekkage. Dit kan en mag nooit op de huurder worden afgewenteld. Toen ik lekkage had, heeft mijn verhuurder geregeld dat het plafond opnieuw gewit werd, als ie niet aansprakelijk was, had ie dat echt niet laten doen. Ik begrijp uit je verhaal dat je een particuliere huurder hebt, die niet thuis geeft en dan wordt het erg lastig. Voor je rechten kan je naar het Juridisch loket bellen, dit is gratis. Succes!

Nooit zomaar iets achterhouden van huur. Je kan inderdaad je inboedelverzekering bellen voor de schade binnen. Wat betreft de lekkage, deze MOET de verhuurder verhelpen. Wat je kan doen is EERST een aangetekende brief sturen met dat de verhuurder in gebreke blijft (standaard brief mogelijk te vinden via google) en je de lekkage opgelost wilt hebben. Je schrijft daarbij dat je binnen twee weken een schriftelijke reactie wilt ontvangen of de lekkage opgelost wilt zien. En dan. Indien ik na deze periode nog geen reactie van U ontvangen heb zal ik de lekkage tegen Uw kosten laten repareren. De kosten zal ik met de te betalen huur verrekenen.

http://www.huurders.info/?id=1399 lekkage staat op lijst B en C (ligt eraan hoe ernstig) de procedures die je kan/moet volgen worden ook uitgelegd: http://www.huurders.info/?id=263 veel succes. ps. de verhuurder is overal aansprakelijk voor, dus ook voor je behang. (behalve als jij de oorzaak was van de lekkage, door bijvoorbeeld en verstopping te veroorzaken of door de dakgoten niet schoon te maken.) Toegevoegd na 4 minuten: NB. totdat er een uitspraak is de normale huur blijven betalen.

Bronnen:
http://www.huurders.info/?id=1399

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100