Wat kan ik doen om onze kippen te beschermen tegen roofvogels?

Naast het hok hebben onze 10 kippen (o nee... nu nog 9....) in een buitenren van ongeveer 25 bij 15 meter, gelegen naast de rand van een bos. In 1 maand tijd heeft een roofvogel twee kippen meegenomen. Waarschijnlijk een havik want hij heeft de eerste kip mee in de lucht genomen. De slimmerik heeft dus ons kippenhok ontdekt en ik verwacht hem nog wel terug. Hoe kan ik onze kippen beschermen? De ren afschermen met een net wordt lastig omdat het zo'n grote ren is. Kunnen we iets ophangen om af te schrikken? Of moeten we de kippen een tijd opsluiten in het hok? Of een grote haan erbij kopen misschien? Heeft iemand een idee of ervaring?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is idd een groot scharrelgebied! Misschien een idee om meerdere stangen oid te plaatsen en daar sterke draden kris-kras van de een naar de ander te trekken? Als je zelf ook in dat gebied moet lopen, dan moet je ze wel zo hoog plaatsen dat je er onderdoor kunt lopen. Als je veel bomen rondom of misschien zelfs in dat gebiedje hebt, dan kun je die draden ook kris-kras om en tussen de bomen spannen (op stahoogte).

De hele bovenkant afzetten met gaas is echt de enige oplossing. Wij wonen ook in het buitengebied en onze buurman heeft ook veel kippen. Vorig jaar was hij in een week tijd 5 kippen armer en er zat toen niets anders op dan de bovenkant dichtmaken. Mijn schoonzoon had het probleem door een marter of wezel en heeft toen ook de bovenkant dicht gemaakt met gaas. Toegevoegd na 54 seconden: De buurman en schoonzoon hebben een haan en dat werkt dus ook niet.

Maak een laag afdak waar de kippen onder kunnen schuilen bij een aanval .

naast mij heeft een man 120 kippen en hanen op een eiland loslopen. regelmatig vliegen er valken, havikken en buizerds over en zie ik al die kippen onder struiken wegduiken. ik zie die roofvogels ook regelmatig naar beneden duiken richting de grond, maar hij mist geen kippen volgens hem, maar er lopen wel muizen rond de voederplek, dus azen ze daarop. dus een laag afdak waaronder ze kunnen wegduiken, zoals bovenstaand antwoord is zeker te proberen, omdat ze aanvallen van bovenaf, of er struiken plaatsen waaronder ze zich kunnen weghouden.

Ik ben dol op (vrij rondlopende) kippen. Helaas heb ik er nu niet de plaats en geschikte locatie voor (huisje in de stad). Ik ben echter ook altijd onder de indruk van roofdieren. Ik zou verlies van enige kippen per jaar voor lief nemen, maar ik zou inderdaad wel zorgen voor voldoende schuilgelegenheid voor de kippen. Ik denk dan aan struiken waar ze eenvoudig onder kunnen zitten, een oude ton of rioleringspijp, afdakjes. Leuk, hoor! Succes!

een haan is geen optie hiervoor, wel wat ik eerder las een ruim afdak of schuurtje met vrije inloop, u kut ook en die zijn niet echt zo duur een net spannen[gaas] voor tuin of vijfer die heb je in grote maten

Wij leven ook aan de rand van het bos. We hebben een ren van 10 meter x 4 meter helemaal begaasd. En ook nog ondergaasd tegen de vossen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100