Sinds kort kook ik op gas, daarvoor elektrisch. Gebruik nog steeds een elektrische waterkoker. Zou het verstandiger zijn om nu een fluitketel te nemen

Dit i.v.m. de kosten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een beker/glas water in de magnetron is nog zuiniger. Als je hier een metalen lepel in zet, kun je het water zien koken, anders niet.

Ik denk zelf dat het niet veel uitmaakt of je nu in 2 minuten electrisch water kookt of in 10 minuten op gas... Misschien als het precies uitrekent dat er een heel klein verschil in zit wat dan op jaarbasis een paar euro zou zijn,maar dat moet je maar net de moeite vinden. Ik zou electrisch water blijven koken,ivm het gemak

Uit onderzoek is gebleken dat dit ongeveer even duur is. Milieucentraal schrijft hier het volgende over: "Het verwarmen van water met de waterkoker kost ongeveer evenveel energie als met het gasfornuis. Het gebruik van elektriciteit is weliswaar minder efficiënt dan het gebruik van gas, doordat in de centrale energie verloren gaat. Maar een waterkoker heeft als voordeel dat hij direct afslaat nadat het water gekookt heeft".

Bronnen:
http://www.milieucentraal.nl/pagina.aspx?o...

het zal zeer weinig uitmaken. maar een fluitketel..heeft wel iets toch?

Zoals uit bovenstaande antwoorden blijkt, maakt het qua energiekosten niet veel uit. Nou dan zou ik het wel weten. Nooit meer zo'n vreselijk fluitende ketel in mijn keuken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100