Wat zijn die zwarte vliegjes in mijn badkamer?

In mijn badkamer vliegen altijd wel een of twee vliegjes rond, altijd het zelfde 'soort'. Een klein vliegje met zwarte vleugels, groter dat een fruitvliegje overigens. Wat zijn dat voor beestjes en waarom zitten ze altijd in de badkamer?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het lijkt erop dat je last hebt van "motmugjes". Dat kan betekenen dat je riool water vasthoudt.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Motmuggen
http://www.goeievraag.nl/vraag/bestrijd-pe...

Dat zijn inderdaad moet motmugjes.Wij hadden ze ook en wisten niet waar ze vandaan kwamen.Toen heb ik de douchebak eens van de muur gehaald en jawel hoor de onderkant van de bak was vochtig en keek zwart van die vliegjes. Heb toen de bak weggedaan en een nieuwe gekocht en nooit meer een vliegje gezien.

Rioolvliegjes ook wel Aalputmot of motmuggen! Ze lijken meer te springen dan te vliegen! Had er ook nog nooit van gehoord of ze gezien tot een jaar geleden nu hoor ik er meer mensen over! Kan het aan de gemente rioolering liggen??? Hier wat meer info!!! En antwoord op je vraag waarom ze in de badkamer zitten: ze komen uit de riolering in de badkamer of uit een kapotte leiding onder het bad? Succes http://www.accuraatplaagdieren.nl/rioolvliegen.html http://www.keeskooijman.nl/Rioolvlieg www.mmk.be/afbeeldingen/File/Fiche_motmug.pdf Hier berichten van het NOS en AD uit oktober: http://nos.nl/artikel/193971-motmug-steekt-kop-op-in-nederland.html http://www.ad.nl/ad/nl/1000/Nieuws/article/detail/524562/2010/10/26/Motmuggen-houden-huis-in-Nederland.dhtml

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100