Als je alle stengels van een muntplant afknipt, komt hij dan vanuit de wortels weer op?

ben verslingerd aan verse muntthee, maar moet ik nu steeds nieuwe plantjes blijven kopen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De munt is van nature een winterhard vaste plant, die in de grond wortelstokken heeft om te overleven. Vanaf halverwege het voorjaar tot aan het einde van de zomer, kan er blad vanaf geplukt worden om thee van te zetten. Echter men wil het hele jaar door muntthee drinken, dus hebben de kwekers er wat op gevonden, ze gaan de munt niet scheuren, zoals ze dat bij veel tuinplanten doen, maar stekken. Deze stekken hebben voorlopig nog geen wortelstokken, die komen er later wel aan, maar zover komt de munt niet, hij wordt afgeknipt en normaal zou hij weer gaan uitlopen vanuit zijn wortelstokken, maar die zijn er nog niet, dus gaat hij na het afknippen dood.

Er zijn verschillende soorten munt. Je hebt de eenjarige en de vaste plant. Toevallig heb ik per ongeluk de eenjarige gekocht en die komt nu niet meer op, maar bij mijn moeder in de tuin staat een vaste plant en die was van de winter zelfs nog groen.

Je hebt munt in verschillende maten, maar woekeren en terugkomen doen ze allemaal naar mijn idee

Degene die ik in een potje in de supermarkt koop (voor weinig geef ik toe, maar wel lekkere thee) geeft het altijd op als ik te veel stengels heb afgeknipt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100