Is TL-verlichting voldoende voor kamerplanten?

Als een kamperplant op een kantoor staat met weinig daglicht, maar waar overdag de TL-verlichting brandt, heeft de gemiddelde plant daar dan voldoende aan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het hangt af van de soort tl verlichting. je kan tl buizen kopen die hetzelfde lichtspectrum afgeven als daglicht. deze lampen voldoen uitstekend. ander soorten tl licht zal op de duur niet echt voldoende zijn voor de plant.

De gemiddelde plant bestaat niet. Bloeiende planten hebben veel daglicht nodig, evenals planten met getekend blad. Bij groene planten is deze behoefte een stuk minder.

Om goed te functioneren heeft een plant direct zonlicht nodig, of assimilatielampen. De plant gaat niet dood van alleen T.L. verlichting, maar ze zal niet assimileren (koolzuurgas opnemen en zuurstof afgeven).

Het licht van een fluorisensiebuis (tl buis) is van een andere samenstelling dan van een gloeilamp of zoals in de tuinbouw zg assimilatielamp die zenden licht uit met meerdere golflengtes wat nodig is voor de fotosynthese,een tl buis mist die golflengten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100