Mos op en tussen grindtegels, wat kun je daar het beste tegen doen? en hoe krijg je grindtegels het beste schoon?

Weet jij het antwoord?

/2500

even met een hogedruk reiniger er overheen. maar dit moet wel 1 / 2 x perjaar gedaan worden om het bij te houden.

De grindtegel kun je het beste gewoon schoonmaken met algenverwijderaar of bleekmiddel. Je doet een flinke scheut in een emmer water, en gooit dit over de tegels. Je wacht een paar minuten en begint te schrobben met een bezem. Dit lijkt veel werk, maar eenmaal begonnen, gaat het vrij snel. Als je van te voren weet dat het een paar dagen droog blijft, kun je het ook laten opdrogen, en dan met een harde bezem de tegels grondig vegen. De aanslag is dan al grotendeels losgeraakt. Makkelijker is natuurlijk met de hoge druk reiniger, maar nadeel is dat de vloer beschadigt.

mos groeit in een zure omgeving, voorbehoedend kun je ook kalk strooien.

Tegenwoordig hebben ze staalborstels op een stok. Kan je veel kracht mee zetten, hoef je niet te bukken en het komt tussen de kleine steentjes waar de ijzeren haren korte metten maken met het mos.

Je kunt met een gasbrander het mos wegbranden tussen en ook op de tegels. Daar na schoonborstelen met een harde bezem. Je bent voor een half jaar bevrijd van het mos, daarna zul je het moeten herhalen.

Je kunt ook schoonmaakazijn gebruiken, dit doen schijnbaar heel veel mensen om de stoepen en terassen schoon te maken en schijnt erg goed te werken en is ook absoluut niet duur!

Bij hele grote oppervlakken gebruik ik mosdoder van bayer, blauwe fles bij (intratuin)geconsentreerd. Daar doe ik40 cc in 5 liter water en dat doe ik een een ruggespuit. Dit gaat het mos te lijf. Voor ander onkruid tussen de tegels giet ik er een scheut formaline in, bij dat andere en dan nevel ik het over de straat.... Wel veel keer heen en weer lopen....

HG heeft hier goed spul voor is alleen zo duur. Ik neem altijd een gieter doe hierin 3 delen water en 1 deel goedkope azijn. Begiet het mos hiermee en laat de zon haar werk doen. ( want die moet wel schijnen) het mos wordt de volgende dag al bruin en dan kan ik het zo weg vegen met een harde bezem. Zout of soda werkt ook, maar dit is slecht voor het grondwater.

Het beste kun je ze schoonspuiten met een hogedrukreiniger. De tegels zien er daarna weer als nieuw uit

Er zijn tegenwoordig straatbezems te koop, met daarin een staaldraad borstel verwerkt. Dit werkt erg goed.

Bronnen:
http://www.janvdkamp.nl/search.php?find=onkruid

De grindtegels kun je het beste schoon krijgen met een hogedrukreiniger. Als de zaak opgedroogd is kun je het mos het beste milieuvriendelijk verwijderen met gewone azijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100