Weet iemand hoe deze plant heet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is de reuzen springbalsemien die in de zon en half schaduw kan groeien. Toegevoegd na 6 minuten: Deze uitheemse plant zaait zich nogal spontaan uit waardoor veel mensen spontaan de hik krijgen als ze hem zien. Maar hij hoeft geen enkel probleem te zijn , omdat ze maar alleen in het vroege voorjaar opkomen. Je trekt dan het te veel aan kleine plantjes weg en de rest laat je staan. Het is een zeer mooie langdurig doorbloeiende eenjarige plant. Meestal rose, soms ook donker rose, rood en wit. Wees er dus niet bang voor en laat je niet gek maken door anderen. De plant is geneeskrachtig.

impatiens balsemina (springbalsemien )familie van het vlijtig liesje (impatiens walleriana)

Springbalsemien, zaait geweldig uit als hij uitgegeroeid is. Er komen zaadzakjes aan de plant en zodra je tegen de plant aanloopt of op het zaadzakje knijpt, springt het zaad alle kanten op. (Vond ik als kind altijd een sport om zoveel mogelijk van die zakjes kapot te knijpen, petsch...!)

lijkt mij gewoon een fuchsia

Het is inderdaad een spring balsemien. Erg goede herinneringen aan van toen ik een kind was. Leuk om in de zaaddoosjes te knijpen die dan openspringen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100