Loopt een passiebloem die ik net tot bijna op de grond heb afgeknipt, volgend voorjaar weer uit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als 't goed is wel ja. Wij hadden ook een passiebloem die we zo afknipten en die deed het ook gewoon weer.

jazeker! Ik had er een die op leven na dood was. Afgeknipt en niet verwacht dat ie nog op zou kmoen, maar hij doet het fantastisch.

als die nog zo'n 30 cm boven de grond staat wel... bedek hem wel met bladeren de komende winter en in t voorjaar komt hij weer op

In de meeste gevallen loopt hij inderdaad in het voorjaar weer uit. Ik heb het zelf ook al eens gedaan en hij liep in het voorjaar goed uit. Maar de winter die daarop volgde ging het mis. die winter vroor het streng en dat heeft hij niet overleeft, ondanks dat zijn stam een middellijn had van 3 cm. doorsnee. Vervolgens heb ik de raad gekregen niet voor de winter te snoeien, maar in het vroege voorjaar na de laatste vorst. Snoei niet te veel terug, Snoei de zijstengels terug tot op enkele knoppen van de gesteltakken dit is meer dan genoeg.

Ja hoor prima. Maar het duurt in het voorjaar even voordat ze gaan uitlopen. haal hem dus niet te snel weg omdat je denkt dat hij dood is. Ik heb mijn vorig jaar geplante en enorm gegroeide ook afgeknipt en deze ging uiteindelijk groeien maar later als dat ik verwachte en is nu bezig om een enorm aantal bloemen te produceren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100