Wat gebeurd er met die (te hoge) boom als ik verhuis?

Ik woon een aantal jaren in dit huurhuis. Toen ik erin kwam wonen was deze boom al te hoog volgens het huurreglement. Dat wist ik toen niet precies en zelf vind ik het ook een mooie boom. Een tijdje terug ben ik erachter gekomen dat het volledig mijn verantwoording is als huurder om die boom te snoeien/kappen als de buren er problemen mee hebben, ookal was hij al veel te hoog toen ik hier kwam wonen. Dan had ik dat toen direct aan moeten geven en hem niet zo accepteren, zegt de woningbouwvereniging.
Maar ik had en heb er geen problemen mee, maar als de buren er last van hebben moet er natuurlijk wel wat gebeuren. Met de buren heb ik alles opgelost, ik snoei wat bij waar zij last van hebben en er zijn geen problemen meer.
Maar nou vraag ik me af of de woningbouwvereniging me kan verplichten deze boom binnen de maten te krijgen wanneer ik ga verhuizen. Daar zal echt een hoogwerker aan te pas moeten komen en dat gaat heel wat kosten...!

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik kan het me niet voorstellen dat je hem moet snoeien. Als hij zo al was toen je er kwam wonen, lijkt me dat niet. Mijn vader ging uit zijn huurwoning en moest alles weer terug in de oude staat brengen. De muur waar het hier om gaat, moest schoon worden opgeleverd. Nadat wij met foto's konden bewijzen dat dit al zo was toen hij er in kwam wonen, hoefde het ineens niet meer. Het was natuurlijk te proberen voor de woningbouw.

Ja helaas. Daar draai je dus wel voor op. Wanneer de nieuwe bewoners de woning wel, maar de boom niet accepteren moet de boom worden gekapt. Op uw kosten. Je kan proberen hier met de woningbouwvereniging over te onderhandelen. Want zij zijn verantwoordelijk voor het huurgenot van de (nieuwe) bewoner en de buren. Wanneer de boom problematisch wordt moet hij weg. De woningbouw zit niet te wachten op een onverhuurbare woning omdat er een boom in de tuin staat. Maar ze kunnen vervelend gaan doen en de boom op uw kosten verwijderen wanneer u de woning al heeft verlaten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100