Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Ik heb in huis een orchideeplant staan .

nu zie ik dat de wortels er bovenuit uitsteken
moet ik de plant verpotten, of mogen de wortels ietwat bovenuit uitsteken
ik bedoel dat deel vlak boven de aarde in de pot
zodat ze voeding kunnen halen uit de aarde

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Tuin
640

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Veel orchideeën zij epiphyten, dat betekend dat ze op een "gastheer" leven, b.v. een boom, niet ten koste van de gastheer.
Ze groeien op of tussen het schors en maken dikke vlezige wordtels, met deze wordtels haalt de plant voedsel en water uit zijn omgeving en dient tevens als steun.
Als je goed in het potje kijkt, dan zie je dat de plant ook in stukjes schors groeit en ook de dikke vlezige wortels maakt als in de natuur, je kan hem nu in een grotere pot zetten ( met schors) maar kan hem ook nog enkele jaren in de oude pot laten staan, het is normaal dat deze wortels er boven uit groeien, geef hem wel op tijd mest en niet te veel water.

Toegevoegd na 1 minuut:
wordtels- wortels
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

gewoon laten zitten,dat zijn luchtwortels die ook t vocht uit de omgeving halen.t is ook n teken dat die plant t goed doet.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Mijn orchideeën gedijen heel goed als ze één keer per week een half uurtje met hun voeten in het water mogen staan. Dat was een tip van een orchideeënspecialist en het werkt fantastisch!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding