Hoe krijg je salamanders in je vijver?

Als je ver van natuurlijke populaties woont.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als ik het goed heb, heb je vissen in je vijver, dan zal je nooit salamanders krijgen, die gaan niet samen. Heb je ook een vijver zonder vissen en komen ze in jouw buurt echt niet voor, dan zal je de wet moeten overschrijden, want je mag ze volgens de wet niet vangen en vervoeren. Kan je ergens aan salamanderlarven komen (stiekem) dan nog zal het niet mee vallen, de larven komen aan het eind van de zomer, begin najaar het land op, het zijn dan echte salamanders en leven de komende 3 jaar in je tuin, pas daarna komen ze weer naar het water om eitjes af te zetten. In die 3 jaar op het land, kunnen ze opgegeten worden door katten en vogels, of verdwalen en kunnen je vijver niet meer vinden. Maar bijna in heel Nederland komen door al die vijvers, salamanders voor, meestal de kleine watersalamander. 25 jaar geleden ben ik salamanderlarven gaan weggeven en verkopen, totdat ik de politie op bezoek kreeg en een fikse bekeuring kreeg, maar inmiddels komen over heel Schouwen duiveland duizenden salamanders en groene kikkers voor, het kan dus wel.

Waarschijnlijk bij een Pet shop. Als je in een waterrijke omgeving woont, hoef je idd alleen maar een vijver te graven, dan komen ze vanzelf.

Alleen verhuizen naar de habitat van de gewenste dieren helpt. Bedenk dat het aangeschafte beestje een dankbare prooi is voor meneer de reiger.

Via de buren, op mijn vorige adres had ik ze via de vijver van de buurman en waar ik nu woon, geen idee. Ik zit tussen bos en landerijen en de vijver en de omgeving ervan hebben alweer veel salamander, waar vandaan geen idee want ik ben in mijn buurt de enige met een vijver.

Ik heb een half jaar geleden mijn vijver opgedoekt. Ik wist wel dat er enkele salamanders (spontaan) in zaten maar tijdens het vangen van de vissen hebben we ook meer dan honderd salamanders uit de vijver kunnen halen, zeer verassend overigens want deze indruk had ik vooraf nooit gehad van zulke aantallen. Hoe komt dit zover? Het duurt best enige tijd voordat er een natuurlijk evenwicht is in de vijver wat de kwaliteit van het water mede bepaald. Ik heb ook nooit toevoegingen gebruikt om de kwaliteit van het water te verbeteren, ik heb puur de natuur zijn gang laten gaan en alleen af en toe wat algengroei verwijderd. Tevens was de vijver gebouwd onder een grote rotstuin waar de salamanders ook regelmatig te vinden waren.

ik woon midden en de stad en ze komen hier ook vanzelf zeker niet kopen. komen ze na een paar jaar echt niet, dan helaas voor jou. Maar dikwijls zijn ze er wel maar zie je ze niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100