Kun je lupines uitzaaien?

Kun je het zaad van uitgebloeide lupines gebruiken om meer lupines in je tuin te krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Geen enkel probleem om deze te zaaien, wel moet je wachten totdat de peulen zwart zijn geworden, pas dan kan je ze er af halen en drogen, je kan ze direct zaaien, of het zaad bewaren voor later.

Ja, héél goed; je pelt de peulen uit en stopt de zaadjes gewoon weer in de grond.

Ja dat kan, vaak zaaien ze zichzelf ook al uit maar ik knip de uitgebloeide lupines af en leg ze daar neer waar ik nieuwe wil hebben, gooi er een beetje zand over en klaar is kees. TIP: Lupines kunnen heel goed de grond structuur verbeteren en dat wanneer je er te veel hebt kun je ze onder spitten als een natuurlijke groenbemester.

Ja. Kan heel goed. Zaai ze wel op de plek waar je ze wilt hebben, of verplant ze op tijd: Eenmaal doorgewortelde lupines hebben zeer grote wortelkluiten. (Verplanten is daarna alleen in het voorjaar nog redelijk te doen)

Jazeker kan dit, als je niet uitkijkt is het net onkruid, het verspreid zich erg makkelijk

Ja dat kan heel gemakkelijk. En als je ze zelf niet zaait, doet de lipine het zelf. Als je de lupine zijn gang laat gaan heb je binnen een paar jaar de halve tuin vol met lupine's staan. Dus aan je zelf de keus,het zaad zelf uitzaaien of de natuur zijn gang laten gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100