Kent iemand een idee om een reiger bij mijn vissen weg te houden.

Overdag is geen probleem, maar s'morgens vroeg?

Ik heb al gedacht om een sproeier te laten spuiten door middel van een bewegingsmelder, maar heeft iemand een ander idee, alles is welkom.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er bestaat een watersproeier met een sensor er op, reigers staan al bij de vijver voordat het licht is. Dus met een sproeier met sensor is dat prima te voorkomen, maar ben je zelf even in de buurt van de sensor, dan spuit hij dus ook. Het grootste nadeel echter, is de winter, dan sluit je de buitenkraan af voor de vorst en juist in de winter heb je de meeste reigeroverlast en dan staat je sproeier in het schuurtje. Een net over de vijver kan ook, maar is erg lelijk. Er is een speciaal schrikdraadset te koop, met zwarte draden die je bijna niet ziet, indien goed geplaatst, werkt dit prima. Heb je niet zo'n grote tuin, dan kan je over je tuin draden spannen van visdraad, op twee en een halve meter hoog en 30 cm. uit elkaar, zodat de reigers niet kunnen landen, als je dit goed doet, helpt het uitstekend! De draden moeten met de kijkrichting mee geplaatst worden, dan zie je ze het minste, dus niet dwars over je tuin, zelf heb ik dit al jaren en het bevalt goed. Soms helpt het plaatsen van een stuk p.v.c. pijp van 1 m. lang en 20 cm breed, op de bodem van de vijver prima, bij gevaar gaat de vis daarin zitten en kan de reiger er niet bij. Toegevoegd na 22 uur: Het schrikdraad werkt ook uitstekend tegen katten, na slechts een aanraking met het draad en de kat weet het en komt niet meer bij je vijver. Het schrikdraad is trouwend ontwikkeld om honden en katten binnen of buiten je tuin te houden, later ontdekte men dat het ook reigers tegen hield.

Span een net boven je vijver of alleen maar een paar draden. Dat moet helpen.

Er zijn piramide-vormige drijf spiegeltjes te koop. Deze reflecteren direct zonlicht. Hoelaat komt Harrie de reigert langs? Schijnt de zon dan al wel?

Veel planten zodat de vissen zich kunnen schuilen. Zet in de vijver een nep goudvis met een draadje aan een steen (te koop bij tuincentra) en als de reiger deze wil pakken, kunnen de andere vissen schuilen. Dit werkte bij ons het allerbest. Wat soms ook kan werken, is een nep reiger, maar dat moet je maar mooi vinden. Een net is ook een oplossing, maar ook dat is niet echt mooi.

misschien is het mogelijk om over je vijver een net te spannen , misschien dat het werkt.

Als reigers de keuze hebben gaan ze liever niet te dicht bij een andere reiger staan. Dus als er meer water in de burt is: Haal bij je tuincentrum een plastic reiger en zet die naast je vijver, als reigerverschrikker.

op ongeveer 2 meter hoogte kris kras visdraad spannen boven je tuin niet te zuing, ook boven de vijver de reiger kan niet landen in je tuin .en zal snel op zoek gaan naar een andere vijver! het helpt echt wij hebben het altijd gedaan en nooit een vis uit m'n vijver opgegeten...

Niet mooi wel effectief en paar oude cd's met een draadje aan een stokje vastbinden.

Wij hebben als laatste redmiddel een net, eerst er boven en later onder het wateroppervlakte gespannen. Je ziet hem dus niet maar hij kan de vissen er niet uit halen dus. Ook visdraden spannen is een optie zoals ook al genoemd is maar helaas zien andere vogels deze doorzichtige draden ook niet hangen, niet erg diervriendelijk dus. ( ok visjes opeten ook niet maar dat is zijn natuur) Sinds vorig jaar verkopen ze een afschrik apparaat voor reigers. Deze geeft om de zoveel tijd een soort flitslicht en een scherp geluid om reigers te laten schrikken. Zelf zit je ook stijf in je stoel dat wel. Ik heb hier verder ook geen recenties van gelezen maar het lijkt voor je buren ook niet echt een pretje

Als je je goudvissen en koi’s wilt beschermen, moet je in een tuin of vijvercentrum eens kijken naar een reigerschrik of scarecrow apparaat. Dit zijn een soort sproeiers die werken met een bewegingsmelder. Zodra er een kat of reiger binnen het bereik van de bewegingsmelder komt gaat deze sproeien. Het enige nadeel is dat deze wel op de waterleiding aangesloten zijn, en je ze dus in de winter los zou moeten koppelen om ze te beschermen tegen de vorst. Ook heb ik wel eens een tuin gezien die op ongeveer 3 meter hoogte om de 10 cm was voorzien van zeer zwaar visdraad tussen de schuur en achtergevel over de volle breedte van de tuin. Dit is natuurlijk wel veel werk, maar waarschijnlijk het meest effectieve tegen reigers

LET OP!! Span een heel dun visdraad op ongeveer 50cm van de rand van de vijver en ongeveer 15cm hoog. (in de tuin) gebruik zo weinig mogelijk paaltjes. De reiger zal op ongeveer 1.5m van het water landen en loopt dan richting het water. Omdat hij de draad niet ziet schrikt hij en vliegt weg. Simpel, bijna onzichtbaar en zeer doeltreffend.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100