Vijverpomp geeft minder water na schoonmaken, wat is er aan de hand?

Vandaag zat mijn vijverpomp vast omdat er een takje in was gekomen. Ik heb de pomp meteen uitgezet en schoongemaakt. Daarna alles weer in elkaar geschroefd en gecontroleerd of er niets aanloopt. Het schoepenrad draait vrij rond en draait ook nog even uit als ik de pomp uit zet. Maar er komt nog maar de helft van het water uit de waterval. Wat kan er aan de hand zijn? Het is een superfish 8000

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn een paar mogelijkheden. Verstopping van de leiding, vrijmaken is de boodschap. Het schoepenrad zit los op de as, kan het zijn dat u de spie vergeten bent, zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Spie Het kan zijn dat het schoepenrad te ver van de onderkant van de kast zit waardoor IN de pomp water terugvloeit, ergens een dikte ring vergeten. Indien dat verkeerd gemonteerd kan worden is het mogelijk dat de in en uitgang niet op de juiste plaats zitten zodat maar een deel van het rad pompt, 1/4 ipv van over de halve diameter of maar de helft ipv 3/4. Ook is het nog mogelijk dat u het schoepenrad een halve slag moet draaien, voor zover mogelijk. Moeilijk om zeggen indien je de pomp niet ziet of het soort niet kent. Heeft u toevallig een tekening of foto? Toegevoegd na 21 minuten: Even op internet gezocht en enkel een foto gevonden waardoor in een verkeerde montage van de uitlaat kan weglaten.

Mogelijk zit een deel van het takje in de pompslang die naar boven gaat. Even de tuinslang er op zetten, maar dan wel van boven naar beneden. is de slang schoon en de pomp ook, dan zit er misschien iets van de pomp niet geheel op zijn plaats, of een ringetje vergeten of zo. Is het dat ook niet, dan is er mogelijk schade aan de pomp.

Soms zit er lucht in de leidingen, Even uit doen en vrij snel weer aan. Dit soms een paar keer achter elkaar. Wil bij mij wel helpen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100