Volgens mij rot de stam van mijn cactus (Euphorbia Ingens), wat moet ik doen?

Het viel me op dat een klein deel van de stam zacht was, ik kon zo een deel van de stam afhalen. Daaronder is de stam geel. Omdat ik bang was dat het rot was heb ik de cactus uit de aarde gehaald, het hele onderste deel van de stam is geel en vochtig. Wat kan ik nu het beste doen om de cactus te redden?
Het gele deel is trouwens wel gewoon hard, ik kan het niet induwen ofzo

Toegevoegd op 23 februari 2020 16:15: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Drogen met een föhn en dan in droge aarde planten. Het ziet er niet best uit maar er zitten nog wortels aan dus wie weet ....

Het onderste deel is geel, omdat er geen licht bij kon komen. Er wordt dan geen bladgroen aangemaakt. Laat de plant goed drogen en poot hem opnieuw in een wat schrale grond (potgrond met wat zand vermengen). Geef je cactus niet te veel water. Hij kan veel beter tegen droog dan tegen nat. Lat nooit water onder (in) de pot staan en verplaats hem niet te veel van zijn vaste plek. Euphorbia planten kunnen lang zonder water, dit verschilt echter wel per soort. Doordat er over het algemeen weinig huidmondjes aanwezig zijn verdampen de planten nauwelijks water. Euphorbia planten zijn hiernaast in staat om vele malen hun eigen gewicht in water op te nemen en vast te houden. Wanneer de dagen korter beginnen te worden raden wij aan de watergift aan jou euphorbia kamerplant aan te passen. Het is de bedoeling dat er in deze periode minder water wordt gegeven. Twee maanden zonder water is in de winter geen enkel probleem. Als je Euphorbia zijtakjes heeft kan je die afsnijden; snijvlak laten drogen en stekken in een nieuwe pot. Groeit zo weer door.

Toegevoegd op 23 februari 2020 18:53: tekst
Bronnen:
https://www.123planten.nl/verzorging/tips-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100