heeft iemand ervaring met zout strooien voor het onkruid

Ik heb wel eens gehoord met mensen zout strooien tussen de tegels voor het komende onkruid.
krijg ik dan de hele zomer geen onkruid,of is dat niet zo?
Kan iemand mij hier meer over vertellen?
moet ik dan keukenzout gebruiken of is strooizout ook goed?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zout is voor veel planten dodelijk. Dus ook voor onkruid, maar ook voor tuinplanten. Strooi zout gaat ook goed Echter zout op bestrating, kan gemakkelijk wegspoelen de tuin in, of naar wortels van tuinplanten die onder de bestrating zitten. Beter is te spuiten met schoonmaak azijn, koop een eenvoudig plantenspuitje, zet hem op een dun straaltje en spuit je onkruid met azijn goed nat, de volgende dag is het dood. Azijn wordt biologisch afgebroken en is daarna volkomen onschadelijk. Zout wordt niet biologisch afgebroken en blijft schadelijk.

Ja strooizout helpt perfect. Dit hebben wij op onze jeu de boulesbaan ook gedaan omdat daar ook onkruid op de baan groeide, tussen het grit.

Bronnen:
Eigen ervaring

Het helpt wel, maar door regen e.d. spoelt het uit, waardoor op den duur de grond erg zilt wordt. Daardoor heb je wel kans dat bepaalde gevoelige planten vlak bij het terras op den duur 't loodje leggen. Opletten dus!

Bovendien heb je kans op zoutminnende plantjes. Het is bekend dat in weg Wenen waar veel strooizout terecht komt, duinvegetatie voorkomt.

werkt perfect, gekocht bij www.steenzout.nl, daar hebben ze 2 soorten voor straattegels en grindpaden. Inderdaad opletten dat je niet bij je goeie planten of bomen strooit en zout kan uitbijten op natuursteen dus alleen gebruiken op normale bestrating of grindpaden

Bronnen:
https://www.steenzout.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100