Is het slecht om een plant/bloemen naast een televisie te plaatsen?

Dan bedoel ik of dit slecht is voor de plant of bloemen.

De TV is een LCD-tv. Maar de vraag is algemeen bedoeld.

Zo ja, hoe komt dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor sommige planten kan het slecht zijn - dat hangt helemaal van de plant af. Afhankelijk van de plaatsing, kan het naast de televisie wat donkerder zijn. Veel mensen willen zo'n donker hoekje opfleuren door er een plant neer te zetten - maar elke plant heeft licht nodig. Een plant die te weinig licht krijgt, verkommert. Er zijn ook planten die afhankelijk zijn van een lichtritme. Als zulke planten worden verlicht door de televisie, is het voor die planten alsof het op willekeurige momenten dag en nacht wordt. Sommige dagen duren maar twee uur, andere dagen duren maar liefst 20 uur - te oordelen naar het licht, natuurlijk, want dat is waar planten gevoelig voor zijn. Daar kunnen niet alle planten tegen. Tenslotte is er nog de warmte die televisies produceren. Ongemerkt kan het direct naaste een televisie behoorlijk warm worden. De lucht wordt dan overeenkomstig droog. Beide effecten zijn geen probleem voor cactussen, maar wel voor veel andere planten. -- Het hangt dus helemaal van de plant en van de totaalsituatie af, of een plekje naast de televisie slecht is. Dus heel concreet ingaand op je vraag: "IS" het slecht? Nee, niet persé. KAN het slecht zijn? Ja, zie hierboven.

als de tv op een donkere plek staat (wat vaak het geval is), dan zullen de meeste planten daar niet goed tegen kunnen. vdeel kamerplanten hebben licht nodig. dat de plant te leiden zou hebben van de tv geloof ik niet. dat beschouw ik als hetzelfde broodje aap verhaal als de negatieve invloed van electromagnetische straling. het wordt ontzettend vaak beweerd, maar er is nog nooit iemand in geslaagd om het et bewijzen.

Het plaatsen van planten binnen het eletromagnetisch veld als de t.v. aan staat, heeft in zoverre invloed, dat je veel planten ziet bewegen als de t.v. aangaat, echter heb ik nooit kunnen constateren of het ook een nadelig invloed op de plant heeft, je zou haast denken van wel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100