Welke plant ruikt naar knoflook?

In een bos in Chaudfontaine kwam ik een heel veld tegen met een plant die naar knoflook ruikt, het bladgroen leek op het bladgroen van de tulp. Het is dus geen look-zonder-look.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat zou daslook kunnen zijn, Allium ursinum. De plant komt in bijna heel Europa voor en groeit het liefste in schaduwrijke loofbossen met vochtige kalkhoudende grond. De soortaanduiding ursinum (= van de beren, Ursus = beer) is ontstaan door het oude bijgeloof dat beren na hun winterslaap zich eerst aan deze plant tegoed deden. Dit is er ook de oorzaak dat de plant af en toe ook 'berelook' wordt genoemd. De naam daslook kan afgeleid zijn van dassen, die vroeger onder deze planten hun hol hadden. Er zijn een aantal planten die op daslook lijken en giftig zijn, maar alleen de daslook heeft die heerlijke knoflook geur.

Bronnen:
http://www.cruydthof.nl/index.php?option=c...

Kruidenplant 'knoflookkruid' Nieuwe plant waarvan men dubbel plezier heeft. Allereerst hebben de blaadjes van deze plant een echte knoflooksmaak maar u ruikt er na gebruik zelf niet naar! En ten tweede verjaagt het knoflookkruid mollen en woelmuizen uit uw tuin. Een bloem van deze plant smaakt net zo intens als een teentje knoflook! De groene blaadjes smaken fijngehakt kruidig en fris. Heerlijk in kruidenkwark, salades en warme gerechten! Kan in de tuin, op het balkon of in de vensterbank! Meerjarig.

Bronnen:
http://www.baldur-nederland.nl/produkt/Gem...

Misschien bieslook

Het kan Bieslook zijn

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100