Hoe kun je bestrijdingsmiddelen verwijderen van planten die je koopt bij een tuincentrum?

Ik las net een aardig schokkend artikel waarin stond dat bijna alle planten die je koopt bij een tuincentrum resten bevatten van stoffen die heel slecht zijn van bijv bijen (zie link).

Er is vast geen manier waarop een consument zelf kan testen of een plant dit heeft of niet, maar is er wel een manier om het te verwijderen?

https://vroegevogels.vara.nl/nieuws/planten-in-tuincentra-bevatten-veel-gif

Toegevoegd na 4 uur:
Blijkbaar is mijn vraag niet duidelijk genoeg. Uit de informatie die ik las begrijp ik dat die planten die je koopt bijensterfte in je eigen tuin kunnen veroorzaken. Het leed wordt dus niet alleen tijdens de kweek veroorzaakt maar als je als onschuldige tuinier denkt een leuke tuin te hebben met mooie bloemen ben je feitelijk bezig bijen te vergiftigen. DAT zou ik dus graag voorkomen.

En omdat ik geen idee heb hoe ik zelf zeker weet dat planten schoon zijn vraag ik me af of er iets is dat ik kan doen om planten schoon mee te maken.

Weet jij het antwoord?

/2500

De enige manier om te voorkomen dat de plantjes in jouw tuin pesticiden bevatten die slecht zijn voor bijen en andere insecten, is dat je plantjes zult moeten kopen die niet (nooit!) zijn bespoten met agressieve middelen. Boycot de tuincentra en zoek een biologische kweker. Ook biologische planten kunnen bespoten zijn, maar het natuurlijke middel dat daarbij is gebruikt is dan niet schadelijk voor insecten, bodemdieren en grondwater.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100