hoe haal ik onkruid efficient weg?

ik heb een volkstuin en ik begin last te hebben van onkruid maar
hoe krijg je all dat grasachtig/riet onkruid weg want handmatig die wortels and groene stengels euithalen is rotwerk dat uren duurt.
is er niet iets waardoor dat onkruid veel makkelijker eruit gehaald kan worden i.p.v. met een riek of schep.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Onkruid verwijderen Schoonmaakazijn is een geweldige onkruidverdelger. De zuurtegraad van dit product zorgt er voor dat het onkruid dood gaat op het moment dat het wordt besproeid met de azijn. Azijn dat eventueel in het grondwater komt is daarentegen niet schadelijk, omdat het al snel verdund wordt en dus geen verdere schade aan kan richten. Het onkruid in uw tuin kan dit dan echter al niet meer navertellen. Wanneer u van plan bent om het onkruid in uw tuin te verdelgen met behulp van schoonmaakazijn is het belangrijk dat u het aanwezige onkruid de volle laag geeft. Dat betekent: niet verdunnen met water, en er goed voor zorgen dat het onkruid voldoende besproeid wordt. Voor dit werkje is een plantenspuit of een gieter uitermate geschikt. Hiermee kunt u namelijk goed mikken en voorkomt u dat uw bloemen en planten ook geraakt worden. Sommige mensen voegen overigens bij de azijn nog wat zout toe, maar dit is niet noodzakelijk.

Bronnen:
https://www.schoonmaakazijn.net/onkruid-ve...

Wieden is hier de beste oplossing,zeker op langere termijn: Hoe moet je wieden? Kies vooreerst een makkelijk houding uit. Zit je graag op jouw knieën, dan kunnen knielappen of een kniekussen pijnlijke knieën vermijden. Staat het onkruid waar er weinig andere planten staan, dan kan je bij wijze van voorbereiding met de riek al rechtstaand eens tussen het onkruid heen steken en een wiebelende beweging maken. Zo maak je de wortels van het onkruid alvast wat los en kan je ze tijdens het wieden makkelijker verwijderen. Verder doe je er ook goed aan niet te wieden als er regenweer op komst is. Het onkruid dat nog niet 100% verwijderd zou zijn tijdens het wieden krijgt tijdens regen weer alle kansen om er door te komen. Bij droog weer is die kans kleiner. Gebruik een krabber of een tuinhak om het werk wat te verlichten. Een krabber laat je toe om de aarde rondom de wortel van het onkruid wat los te werken om zo de wortel in zijn geheel te kunnen verwijderen. Het onkruid in zijn geheel (mét wortel) verwijderen is cruciaal, vooral voor wortelonkruid. Zoals eerder vermeld kunnen niet-verwijderde wortels terug uitschieten en kan je terug van vooraf aan beginnen. Eenmaal je het grondige werk verricht hebt doe je er goed aan om de zoveel tijd nog eens langs het vrijgemaakte stukje grond te gaan. Verwijder nieuwe zaailingen onmiddellijk door ze met een korte draaibeweging met wortel uit te trekken. Deze zaailingen komen meestal eenvoudig los aangezien ze nog geen kans gekregen hebben diepe wortels te schieten. Gouden tip voor tijdens het wieden Probeer wieden te aanzien als iets waar je later veel tijd mee zal winnen. Wieden is trouwens een ideale bezigheid om jouw gedachten eens op iets anders te zetten en kan bijzonder ontspannend werken. Met wat geluk kan je zoon of dochterlief van hetzelfde overtuigen tijdens de examens !

Bronnen:
http://www.uw-tuingids.be/tuinonderhoud/on...

Het makkelijkste is om het onkruid af te dekken met stukken karton, worteldoek, stukken hout of eventueel met stoeptegels. Doordat het onkruid geen licht meer krijgt zal het vanzelf afsterven. Ondertussen kan er nog wel regenwater in de grond, maar door het afdekmateriaal verdampt er minder vocht uit de grond. Je eigen planten hebben daar dus baat bij. Enig nadeel: het ziet er niet echt uit. Ik ken iemand die alle stukken tussen planten en struiken afdekt met karton en daar overheen dan weer een laagje zand strooit. Eventuele onkruidjes die via zaadjes door de wind worden aangevoerd, zijn dan makkelijk te verwijderen omdat ze maar 1 cm diep kunnen wortelen. Nadeel van karton: het vergaat en je hebt dus elk jaar nieuwe nodig. Planken of houten platen multiplex vergaan op den duur ook, maar daar kun je wel een aantal jaren mee vooruit.

Bronnen:
http://wroeten.nl/moestuin/ontginnen-zonde...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100