Wat voor onkruid is dit en hoe kom ik er af?

Het groeit als kool en overal. Een maand geleden al begonnen met weghalen maar het blijft vreselijk snel en veel opkomen.

Toegevoegd na 41 seconden:
Ik ben bezig met de foto's maar dat lukt weer niet. Moment............

Toegevoegd na 4 minuten:
Image and video hosting by TinyPic

[IMG]http://i67.tinypic.com/sxn15l.jpg[/IMG]

http://nl.tinypic.com/r/sxn15l/9

http://i67.tinypic.com/sxn15l.jpg

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is zo te zien heermoes (akkerpest, paardenstaart, equisétum), een vervelend onkruid dat zeer moeilijk te bestrijden is. Kenmerkend voor heermoes zijn de duidelijk gelede meestal holle mergstengels. De zijtakken staan in kransen, afgewisseld door kransen van kleine schubvormige bladeren, die aan de basis met elkaar vergroeid zijn. Bestrijden is zeer moeilijk door de grote hoeveelheden energievoorraad in de ondergrondse wortelstokken. Grote groepen kunt je zeker doen afnemen door ze systematisch uit te putten. Als ze bovengronds komen om nieuwe energie op te doen, moeten deze steeds weer worden dood gespoten of afgehakt. Zo kan de plant geen nieuwe ondergrondse voedselreserves in de wortelstok opslaan. Hierdoor zal de plant na verloop van tijd niet genoeg energie meer over hebben om nog nieuwe takken te kunnen vormen. Toegevoegd na 2 minuten: Door het kalium- en fosforgehalte van de bodem voldoende op peil te houden wordt het woekeren tegengegaan. Je kunt de heermoes verstikken door kalium en fosfor te geven en dan af te dekken met een dik zwart plastic. Let op, de stengels zijn giftig voor huisdieren.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Heermoes
https://www.tuinadvies.nl/artikels/varia_heermoes

Heermoes, akkerpaardestaart en zevenblad Jij hebt heermoes, maar die andere twee zijn voorbeelden van ander onkruid, dat krijg je met net zoveel gemak in je tuin en het bestrijden ervan kost evenveel moeite. Het is echt vreselijk spul... eindeloos er uit trekken en binnen een dag zie je weer de eerste groene sprietjes. Het eindeloos eruit trekken helpt niet , eronder zitten wortels die door de hele tuin gaan, net als die andere met witte bloemen (vogelmuur/haagwinde) en zeegras. (Jouw foto lijkt hier genomen te zijn in mijn tuin) Bestrijden met wortel en tak verwijderen kokend water bleekwater (kijk uit met huisdieren) onkruidbrander Round up (zeer agressief spul! door boeren gebruikt) Gebruik anti-worteldoek als je een nieuwe aanwinst wilt planten, maar zeker ook onder bestrating , je zithoek. (bron)Koop geen dure onkruidverdelger. Hier zijn 12 manieren om onkruid te doden op een goedkope manier! Wij hebben nu een lijst samengesteld van alle natuurlijke onkruidverdelgers. Azijn Herbicide zeep Borax Kokend water Brand barricades Zout Met de hand Veel manieren om onkruid te bestrijden, naast gewoon wieden. Succes! Toegevoegd na 28 minuten: http://blog.natuurlijkemoestuin.be/heermoes-is-geen-lastig-onkruid/ "Door beide gebeurtenissen naast elkaar te leggen, de heermoes als signaalplant voor een tekort aan mineralen in de bodem en het lavameel als leverancier van een breed scala aan mineralen, kwam mijn moeder op het idee om lavagruis te gebruiken in de zelfpluktuin. In het daaropvolgende voorjaar heb ik een kleine 100 kg lavagruis gestrooid op het stuk grond waar vanaf de maand mei normaal allemaal groene sprietjes naar boven komen. Tegen de zomer wordt het een waar groen tapijt en is het werkelijk onbegonnen werk om deze uit te trekken of te bedekken. Ik had niet verwacht om in het eerste jaar al resultaat te zien, het gruis moest eerst nog verwerkt worden door het bodemleven, maar groot was mijn vreugde toen er in het voorjaar en de volledige zomer nauwelijks heermoes opkwam!" Zou dit de oplossing zijn, het antwoord op vele uren onkruid wieden? in dat geval moet je gaan zoeken naar 'lavagruis'! In reacties op die link lees ik over 'lavameel', anders/prijs/werking/methode? Akkerwinde is wat ik bedoelde (met de witte bloemen), lees net: uit te putten door alle groene blaadjes te verwijderen, niet aan de wortel zitten, deze vermeerdert onmiddellijk. --Heermoes en akkerpaardestaart is natuurlijk hetzelfde onkruid:)--

Bronnen:
http://www.naturotheek.com/koop-geen-dure-...
https://kassa.vara.nl/vraag-beantwoord/vra...
https://www.tuinbase.nl/tuininfo/56/onkruid

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100