Hoe verwijder je paardenbloemen uit je gras, maar spaar je de madeliefjes?

Weet jij het antwoord?

/2500

1 voor 1 plukken en niet op de nadelieële gaan staan.

Wij gingen vroeger als kind op de knieën het gras over met een mesje om zo de pollen eruit te steken. Dat was niet heeft meest gemakkelijke en het duurt erg lang voordat je het klaar hebt.

Eén voor één eruit halen. Wel met wortel en al eruit steken, anders komen ze gewoon weer terug. Dat laatste is de grootste uitdaging: paardenbloemen hebben een penwortel die heel diep (tot enkele decimeters!) in de grond kunnen zitten, en ze kunnen zelfs teruggroeien als je die wortel tot op grote diepte, maar toch niet helemaal hebt verwijderd. Dan zit je overigens natuurlijk wel met een zooi gaten in je gras, dus is het zaak om te bedenken wat je erger vindt: gaten of paardenbloemen.

Paardenbloemen zijn een goed teken ; dan heb je een gezonde grasmat. Je kunt ze meemaaien, mar daar raak je ze niet mee kwijt, en als je je madeliefjes witl sparen, wordt dat lastig natuurlijk. Een voor een plukken (of helemaal uitsteken, wa\t erg veel werk is en ook geen definitieve oplossing) is het enige wat er op zit. Om het een beetje binnen de perken te houden is het wel belangrijk dat je de paardenbloemen plukt VOOR ze rijp zijn en die pluisjes de hele tuin door waaien ; dat worden allemaal nieuwe paardenbloemen. Maar ook als je ze zelf niet uitzaait, hou je de door de wind de tuin ingewaaide pluisjes van elders ook op geen enkele manier uit de tuin. Gewoon plukken als ze nog jong zijn, dan trek je vaak ook de penwortel er nog wel redelijk uit. En anders / verder gewoon lekker genieten van een mooie, vrolijke inheemse bloem waar niks mis mee is, die er mooi uitziet en geen enkel gevaar oplevert.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100