Bestaan er muis vrije compostvaten?

Wij hebben een compostvat, afgelopen winter toen het koud was, zag ik een muis in mijn compostvat, ze graven buiten het vat een holletje en komen zo in het compostvat,
bestaan er compostvaten die beter af geschermd zijn voor muizen? Wie heeft er ervaring mee.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een compostvat (althans de binnenkant) moet in verbinding staan met de buitenlucht anders kan het vat binnenin niet optimaal functioneren. Als je nu geregeld zorgt dat het materiaal in het compostvat goed vochtig is, dan zullen de muizen er weinig zin in hebben om daar te verblijven. In mijn volkstuin heb ik twee plastic compostvaten staan, die heel goed functioneren. Om de 14 dagen gooi ik bovenin een hele gieter met regenwater. Muizen heb ik er nog nooit in gezien.

Mogelijk heb je spitsmuizen, die eten insecten en zijn uitermate nuttig in je tuin, het zijn tevens beschermde diertjes. Maar ook al zou het de veldmuis zijn, je hebt er geen schade van, ook veroorzaakt de compostbak geen muizenoverlast, als je er tenminste geen voedselresten op gooit. Wil je je compostvat afdichten tegen muizen, neem dan heel fijn gaas hiervoor, maar bedenk waar het topje van je pink doorheen kan, kan er ook een muis doorheen. Volkomen dichte ,muisvrije ,compostbakken bestaan niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100