Waarom verkopen de supermarkten in het voorjaar allerlei groentezaden maar nooit het zaad voor peultjes?

Mijn ervaring van toen ik nog een tuin had is dat peultjes makkelijk te kweken waren en in de winkel zijn ze altijd duur. Maar in het voorjaar zie ik nou nooit eens het zaad van die peultjes in het zadenassortiment van de supermarkten. Waarom niet?

Toegevoegd na 3 uur:
Het gaat er mij niet om dat ik niet weet waar ik dat zaad moet kopen. Er zijn hier tuincentra genoeg en ook iedere week een plantenmarkt. Maar het gemak dient de mens en als ik naar de supermarkt ga wil ik ook graag meteen zaden meenemen zonder dat ik daar weer apart voor op uit moet. (ben slecht ter been).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat supermarkten maar ene zeer beperkt aanbod van bloem- en moestuinzaden hebben, en in de regel alleen de meest populaire soorten. Blijkbaar hoort het peultje daar nog niet bij. Tuincentra en kwekerijen echter verkopen het wel degelijk, en ook via Internet is meer zaad te bestellen dan waarvan je wist dat het überhaupt bestond. Erg leuk om tussen te snuffelen. Maar de supermarkt, ja, dat houdt toch vaak wel op met radijsjes, courgette, tomaten, zonnebloemen, wortels en sla. Het is voor hen tenslotte maar een neven-product.

Peultjes zal je niet zo snel bij de hobbykweker thuis aantreffen, omdat ze toch vrij veel plaats en zorg nodig hebben. Meestal bij de beroepstuinders of mensen met een "grotere" hobbytuin. Zij halen hun zaden doorgaans bij de zadenspecialist/zadenhandel zoals Welkoop (de vroegere boerenbond).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100