Opvang vijver vissen bestaat dat?

Mijn vijver is aan vervanging toe folie is 15 jaar oud en langzaam zakt het waterpeil dus een gaatje.
Maar de vissen die erin zitten moeten wel tijdelijk een plekje hebben de kikkers en salamanders die vinden hier wel een onderkomen genoeg kleine vijvertjes waar ze in kunnen als ze dat willen en wanneer is de beste tijd om dit goed aan te pakken en hoe ook nog een vraag.
alle info is welkom

Weet jij het antwoord?

/2500

Hij kan leeglopen door hevelen. Hij kan leeglopen door een door vogel geprikt gat. Hij kan leeglopen door een wortel die doorprikt. Maar vijverfolie wordt niet slecht over de hele oppervlakte. Je laat de vissen in een opblaasbabybadje tot je het gat hebt gevonden en gerepareerd. Uiteraard neem je geen water uit de vijver nadat hij optimaal is leeggelopen, anders ben je de rand waar het gat moet zitten kwijt. In dit geval zou ik de vijver eerst bijvullen en met een gedeelte van dit water het babybadje vullen en de vissen overbrengen. Daarna wachten tot de vijver is leeggelopen tot aan het gaatje. Kan korter of langer duren naar de grootte van het gat. Dat gat bevindt zich dan op de rand waar vanuit hij niet meer leegloopt. Er zijn reparatiemogelijkheden. Vraag een reparatiesetje bij de vijverspecialist/dierenzaak.

je hebt al kleine vijvertjes zeg je zelf. Doe de vissen in een van die vijvertjes en plaats er een luchtpompje in die flink sterk is, dus een voor een vijver. Dag en nacht het pompje aan laten staan. Vijvertje van boven afdekken met gaas, anders springen de vissen er in de nacht uit het water, of de katten en de reiger komen even langs. Zo kan je heel veel vissen in een klein vijvertje in de winter in leven houden. Ook kan je een klein vijverpompje gebruiken, die iets boven het water uit spuit ( voor de zuurstof) Mocht er ijs op het water komen, niets aan de hand, wel de sneeuw er af halen. Toegevoegd na 22 minuten: Indien je met de kleine vijvertjes die van je buren bedoelt, neem dan een speciekuip en graaf die in en wel zo diep dat er een kleine rand boven de grond uit steekt, anders spoelt de tuingrond er misschien in. Het ingraven van de kuip geeft al veel bescherming tegen de vorst. Verder als mijn antwoord hierboven. Toegevoegd na 1 dag: Indien je PVC vijverfolie hebt, heb je mogelijk last van de larven van het kroosvlindertje. Tijdens het verpoppen van het larfje van het kroosvlindertje, kan het larfje tijdens het verpoppen (op de waterlijn), kleine gaatjes veroorzaken in het folie ( vooral bij warm weer) Het folie is dan geperforeerd. gevolg is, dat er bij veel regen de vijver keurig op pijl blijft staan, maar bij een wat langere droge periode het vijverwater heel langzaam zal gaan zakken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100