Ik heb vanmiddag een McCulloch GB 320 benzine bladblazer gekocht. Is hier Aspen 2 brandstof geschikt voor?

McCulloch GB 320 benzine bladblazer

Weet jij het antwoord?

/2500

bron 1 "Aspen 2 FRT is te gebruiken voor alle tweetaktmotoren die een mengverhouding van 1:50 voorschrijven. Omdat de 2-taktolie van Aspen aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet, kan Aspen 2 FRT vaak ook gebruikt worden voor tweetaktmotoren die een andere mengverhouding voorschrijven." bron 2: "fijn" een fabrikant die nauwelijks gegevens verstrekt. in bron 3 hebben ze het over 2% olie toevoegen: 1:50. Dus aspen 2 is ok. Toegevoegd na 3 uur: Via de link naar gebruiksaanwijzingen in bron2 is de informatie wel te vinden, zie het antwoord van Bordensteker.

Bronnen:
http://www.aspen-benelux.nl/nl-nl/producte...
http://www.ferramentamartina.it/soffiatore...
http://www.mcculloch.com/nl/products/leaf-...

Met wat zoeken heb ik een Engelstalige GB320 gebruikershandleiding van McCulloch gevonden en daarin gelezen dat zij een mengverhouding van 40:1 specificeren. http://www.mcculloch.com/ddoc/MCCO/MCCO2013_APen/MCCO2013_APen__115490528.pdf Dan moet je bijvoorbeeld de los verkrijgbare tweetaktolie van Aspen gebruiken en zelf mengen. http://www.aspen-benelux.nl/nl-nl/producten/aspen-2t-olie Fijn dat Aspen stelt dat je hun veel praktischer voorgemixte product ook voor andere mengverhoudingen dan 50:1 kunt gebruiken, maar ze zeggen er uiteraard niet bij dat het dan ook het vettere mengsel kan vervangen dat de fabriek van het apparaat specificeert. En als hij vastloopt, dan heb je uiteraard geen poot om op te staan. Dan zal de jurist van Aspen de klant wel duidelijk maken dat een schraler mengsel uiteraard nooit was wat zij bedoelden!

De website van McCulloch/Husqvarna geeft aan dat je de kantklare van 2-Takt van Aspen ook kan gebruiken als je niet zelf wil mengen.

Bronnen:
http://www.mcculloch.com/nl/support/faq/?q...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100