wat voor struik is dit?

Ik wil graag weten wat voor struik dit is i.v.m. het snoeien.
alvast bedankt!

Toegevoegd na 3 uur:
Tot zo ver ik weet komen er geen bloemen aan, hij zat onder de luizen of vlooien haha van dat zwarte spul, ik heb hem begin dit jaar wat ingekort omdat hij aardig hoog en breed werd.
Verder dus echt geen idee wat voor boompje/struik dit zou moeten zijn.
http://www.mijnalbum.nl/Foto650-8LAVFANG.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto650-CS7L8RBJ.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto650-XQQJ6ZSS.jpg

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens mij is het een Hibiscus syriacus. In de volksmond heeft die verschillende namen, Septemberroos, Chinese roos, Altheastruik of gewoon Hibiscus. Snoeien: Hibiscus wordt ongeveer 300cm hoog en heeft van zichzelf een mooie habitus. Snoei is dus indien de Hibiscus op de juiste plaats staat niet nodig. Ieder jaar controleren op schurende en/of zieke takken en uitknippen in het najaar. Tevens kan je ieder jaar voorzichtig een verjongingssnoei- toepassen maar denk dan aan maximaal één tak tot aan de basis wegsnoeien. Toegevoegd na 16 seconden: [IMG]http://i61.tinypic.com/29vfk8i.jpg[/IMG] Toegevoegd na 3 minuten: Ik hoop dat deze foto wel lukt. http://i61.tinypic.com/29vfk8i.jpg Toegevoegd na 20 uur: Deze plant bloeit niet altijd. http://www.groeninfo.com/forum/algemeen_bloemen_en_planten_forum/14946-hibiscus_die_niet_bloeit.html#.VDKnCxaqLYE

Bronnen:
http://onlinetuinieren.nl/tuinplanten-bepl...
http://www.mijntuin.org/plants/136-Hibiscus/media#

Het is zeker geen Hibiscus, die heeft totaal ander blad, wel lijkt de groeiwijze van de struik op de foto op een Hibiscus. Mogelijk is het een Viburnum, daar zijn heel veel soorten in. Ook het verkleuren van enkele bladeren is typisch een Viburnum. Neem een blad van de struik en breek hem voorzichtig in de lengte in tweeën. Bij een Viburnum, blijven de twee helften met draadjes aan elkaar hangen. Aan de groeiwijze van je struik is te zien, dan snoeien niet belangrijk is. Weet je nog welke bloemen er aan komen. Toegevoegd na 7 minuten: Er zijn ruim 300 soorten Viburnum, die van de foto is mogelijk de Viburnum opulus en lijkt een of twee jaar geleden flink te zijn gesnoeid. Toegevoegd na 4 dagen: het blaadje in tweeén breken is niet van toepassing op de Viburnum, maar voor de Cornus, sorry, te haastig getypt., foutje van mij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100