Klopt het dat de geelgerande watertor verkleint na zijn verpopping?

Op wikipedia staat dat als een larve van een geelgerande watertor een lengte van 7 cm heeft bereikt, hij zich gaat verpoppen. Maar eerder in de tekst staat dat de volgroeide geelgerande watertor maximaal 4 cm kan worden, en dit wordt bevestigd op ander websites. Maar dat kan toch niet kloppen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat klopt inderdaad: de larve van de Geelgerande Waterkever meet tot 6 cm lang, de volwassen tor ( Dytiscus marginalis ) maar 3,5 cm... Toegevoegd na 4 minuten: De larve heeft een driehoekige kop met een enorm, haakvormig vreetwerktuig waarmee ze haar prooi, kikkervisjes, visjes e.d. uitzuigt. Ook de kevers zijn rovers. De larve verpopt zich in het oevergewas. De kevers vliegen 's avonds. Bron: De grote rebo natuurgids.

Een larve van de geelgerande watertor, is een vreemd uitziend waterdiertje. Langgerekt met een grote kop met daarin een bek met een soort van injectie naalden. na het verpoppen van de larven, komt hieruit een kever die totaal anders van vorm is en helemaal niet lang, maar kort en gedrongen. Zo kan het dat de kever korter is dan de larven er van.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100