Hoe behandel je urinevlekken in gazon?

We hebben een paar dagen een logé hondje gehad en deze laten plassen in de tuin. Nu zijn er verschillende gele vlekken in het gazon ontstaan. Hoe kan ik die het beste behandelen zodat ik zo snel mogelijk weer groen gazon heb?

Weet jij het antwoord?

/2500

Paar emmers water er over heen, zodat de amonia uitspoelt. Gras herstelt zich zonder meer. En even hopen op een fikse regenbui!

Is eigenlijk niet veel aan te doen, als je het ziet, is het gras op die plekken al verbrand. Ook vervelend is dat de randen er om heen, extra hard gaat groeien Iedere dag water er overheen gieten, hopen dat het gaat regenen, maar meestal is dood, ook echt dood. Wel zou je van elders graszoden uit kunnen steken en de dode plek vervangen met gezond gras. Dan voldoende nat houden en na enkele weken zie je er niets meer van.

Gewoon een emmer water over gieten nu en na een paar weken is er niets meer van te zien. De volgende keer als je een hond laat plassen op je gazon meteen een emmer water erover om het te verdunnen, dan zal je geen last hebben van dorre plekken.

inderdaad ofwel wachten tot het regent ofwel aantal emmers water over de plekken gieten misschien moet je de hond aanleren om tegen een paaltje te plassen dan vormen er zich geen extra vlekken meer

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100