is het handiger om wormen te plaatsen in een plantenbak met een plant, of de plantenbak met de plant te bemesten met wormmest?

regenwormen worden gebruikt om de aarde beter te maken voor planten om te groeien, maar is het ook handig om de wormen direct te plaatsen of alleen hun aarde te nemen?
misschien een beetje een ingewikkelde vraag, maar ik hoop dat jullie erachter komen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alleen mest is handiger Reden: Met wormen in de pot woellen ze de aarde om en dit bevorderd groei. Het is als kleine ploegjes die de aarde mengen en zo een goede verdeling van de aarde verookzaakt. Dit bevorderd Vocht opname voor de wortels, Voedingstoffen worden beter vermengd Zuurstofrijkheid aarde Poreus te bevordering van wortel goei. Mest is ook voedend. Wormen in bak: Voeden (organisch afval) maar geen zorg voeding plant bevorderde groei Alleen mest in bak: Af en toe een handje is 1 minuut werk Handiger is de mest, minste werk. Maar dat maakt de planten niet mooier Hoop dat dit uw vraag beantwoord.

Bronnen:
http://mypeoplepc.com/members/arbra/bbb/id19.html

Wormen leven van verterend / rottend materiaal. Potgrond bestaat voor het grootste deel uit reeds verteerde humus. Voor de wormen is er dus( bijna) niets te eten. Het heeft dus geen zin hier wormen in te plaatsen Wormen mest is de poep van de wormen die rottend, dus voedzaam materiaal op gegeten hebben. In die poep zitten nog steeds een deel van de voedingsstoffen, dus belangrijk voor een goede plantengroei. Maar de zelfde voedingsstoffen zitten ook meer of minder in andere meststoffen. Het maakt dus niet zo veel uit, welke mest je gebruikt. Zelfs al zou je kunstmest gaan gebruiken, dan nog steeds bestaat dat uit ongeveer de zelfde voedingsstoffen. Dus de wormenmest kan je wel gebruiken in je plantenbak, maar verwacht er geen wonderen van.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100