Waarom worden alleen de toppen van brandnetels gebruikt voor het maken van de soep?

is het niet mogelijk om alle blaadjes te gebruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De rest wordt al snel houtig en dat is niet lekker. Overigens pluk je alleen van planten die nog niet in bloei zijn. Bij bloeiende planten worden de bladeren ook vezeliger, wat een onaangenaam geeft. Dus plukken in het voorjaar en van planten die na een maaibeurt weer zijn gaan groeien. Het is wel jammer dat alleen de toen geoogst kunnen worden want het oogsten kost meer tijd Hierdoor. Zelfbestel ik vaak de bovenste 4 a 6 blaadjes, afhankelijk van hoe mals ze er uit zien. Heet water erover zorgt dat de prik verdwijnt. Kook water met en bouillonblokje, Voeg de toppen toe. Kook kort, 5 a 10 min. Staafmixer erop en je hebt een verrassend frisse, volle soep, prachtig van kleur. Aanvullen zou kunnen met ui, aardappel, knoflook, groenteresten etc etc. Succes!

Neem alleen de jonge voorjaarsplanten. Wil je ook later in het jaar brandnetel eten, oogst dan uitsluitend, de jonge toppen. Oude bladeren bevatten te veel nitriet.

Bronnen:
http://zilvervis.net/2014/03/22/gratis-sup...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100