Bij oplevering van mijn nieuwbouwhuis wordt een heg geplant in het midden van mijn tuin. Kan mij verplicht worden deze te laten staan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat kan alleen als het plaatsen van de heg en het verbod deze te verwijderen in het contract staat, of wanneer het onderdeel is van het besluit van de 'schoonheidscommisie' van de gemeente; lees: onderdeel van de vergunning is.

Vaak staat het omschreven in het koopcontract. Wij hebben destijds hetzelfde gehad bij onze nieuwbouwwoning. Daar was een elzenhaag als erfafscheiding gepland van 4 meter breed. Los van het feit dat die niet of nauwelijks te onderhouden was, kwam hij op een plaats maar 1 meter van de schuifpui te staan. Wij hebben met alle nieuwe bewoners bij de gemeente een plan ingediend voor een andere type groene erfafscheiding. Uiteindelijk hebben wij daar toestemming voor gekregen. Overigens staan dergelijke hagen wel ingetekend in lengte en breedte, maar wordt geen hoogte aangegeven. Mocht je de haag moeten handhaven dan kan je wellicht zelf de hoogte bepalen en daardoor een element van groen creëren in je tuin.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100