moet je nu ook je planten in je vijver snoeien?

Heb er lelie instaan ik weet dat je die niet helemaal kort moet knippen een beetje stengel overhouden zodat de plant niet wegrot.Maar de rest?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als de planten te groot zijn geworden of lelijk kun je hem rustig snoeien. Zelf hark ik de plant naar me toe en met een scherpe snoeischaar verwijder ik alle lelijke en teveel aan bladeren eraf. Ik knip blad en stengel zover mogelijk terug zonder de wortels te beschadigen. Toegevoegd na 2 minuten: Als je wilt is hij helemaal te snoeien, alleen de wortelstok overleefd de winter.

Stel je zal nu niets meer doen voor het voorjaar is, dan is er niets aan de hand!! Voor veel vijverplanten is het juist belangrijk, dat het oude groen er aan blijft, ze komen daardoor beter de winter door. De waterlelie zal zijn blad gaan verliezen na het eerste laagje ijs, trek dan even met de hark de rotte bladeren weg. verders wacht je gewoon het vroege voorjaar af en als de planten beginnen uit te lopen, dan knip je alle lelijke bladeren en stengels weg, dan mag het weer voorjaar worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100