Wat is er aan de hand met mijn hortensia, te droog, te nat (natte voeten), verkeerde stek/grond?

Beste Lezers,

Tijd geleden heb ik deze hortensia gehad en binnen gezet. Eerst te droog laten staan toen te nat, vervolgens bruine bloemen, afgeknipt en buiten in pot grond gezet, wel water gegeven, volgende dag een super regen bui en nu lijkt het er niet beter op te worden, wat te doen, wel of geen water? Ik heb geen groene vingers duidelijk maar nu ben ik de draad kwijt (zie foto's)

Gr,
T

Toegevoegd na 1 minuut:
Hij heeft min. 1 dag in natte voeten gestaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt de plant eerst binnen gehouden, terwijl dat vaak te warm is voor een plant die graag koel wil staan. Hij houdt wel van vochtig, maar eerst heb je 'm uitgedroogd, en vervolgens verzopen. Toen heb je hem van de ene op de andere dag buiten gezet, terwijl het in de nacht nog flink koud is. Het mag een wonder heten dat de plant nog leeft. Het beste zet je 'm nu op een koele plaats in het licht (geen zon), en hou je 'm licht vochtig. Een logeerkamer of koele slaapkamer met ramen die niet op het zuiden staan zou ideaal zijn. Half mei mag hij naar buiten, maar niet te abrupt. De eerste nachten moet je 'm naar binnen halen, zo wordt hij afgehard.

De plant vertoon of bevriezingsverschijnselen of verbrandingsverschijnselen. De plant moet heel langzaam aan zonlicht worden blootgesteld, bijv. een half uur per dag en daarna iedere dag wat meer en na verloop van enkele weken zal de plant toch wel weer herstellen. De verbrande delen kun je het beste wegsnoeien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100