Welke olijfboom heeft de meest grijze bladeren?

Voor mijn tuin wil ik een mooie grijze olijfboom. Verschillende soorten hebben verschillende tinten grijs en groen. Welke soort is het meest grijs?

Bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De Europese olijf, Olea europaea, is het soort dat je in de tuincentra en groot handel tegen komt. Maar er zijn ook kweekvormen/rassen die een verhoogde weerstand hebben tegen vocht en kou. Of er ook kweekvormen/rassen zijn die een extra grijs zijn kan ik je niet vertellen. Wat je zou kunnen doen, als je bij je tuincentrum niet genoeg informatie krijgt, is via google op "Olea europaea" zoeken of "olijfboom". Neem dan contact op met een aantal groot handels. Zij kunnen je vertellen je daar zeker meer over vertellen.

Er bestaan geen winterharde olijven voor de tuin. In de afgelopen winter zijn er zeer velen bevroren. De gewone europese olijf, is winterhard tot slechts -7 graden. Afgelopen winter was het tussen de - 15 en min 20 graden, dus......... Zelf zou ik gaan voor een olijfwilg, dat is geen olijf, maar een struik- kleine boom, die erg veel op een olijf lijkt. Er zijn hiervan soorten met prachtig zilver/grijs blad. Met zeer welriekende bloemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100