Waar blijft al dat water?

Ik heb vrijdag een bos tulpen gekregen en vandaag is al het water uit de vaas op, die was helemaal vol. waar blijft al dat water?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het meeste, zo niet al, het water is door de tulpen opgenomen. Tulpen groeien namelijk door in de vaas. voor veel mensen is dat vele drinken en groeien een nadeel.. ze gaan er behoorlijk eigenwijs van hangen. Als je dat niet wilt kun je direct na aankoop met een speld een klein gaatje prikken in de steel.. net onder de bloem. Zo kunnen ze minder water opzuigen en blijven ze langer rechtop staan. Een alternatief is de tulpen zo kort mogelijk af te snijden en niet te veel water in de vaas doen. Hooguit 2 centimeter. Alleen moet je dan wel regelmatig controleren of ze niet TE droog staan. Succes! Gee

Een deel verdampt in de ruimte, en het ander gedeelte is opgenomen door de tulpen

Een groot gedeelte verdwijnt in de tulp. De tulpen groeien namelijk nog een aantal centimeter doorals ze in de vaas staan. Ook zal een klein gedeelte van het water verdampen.

Tulpen zijn echte zuipers. Je ziet ze zowat groeien. Zet verse tulpen altijd op een klein laagje water en vul iedere dag een beetje bij.

Tulpen zijn nu eenmaal slurpers ,daarom groeien ze ook snel in de raarste vormen. Handig is om de tulpen in een zeer zuinig bodempje water te zetten. En iederen dag een een bodempje water te geven. Weer een stukje van de steel te snijen om ze rechtop te houden. Hoe hoger het water hoe kronkeliger en groter ze worden.

het water wordt opgezogen door de tulpen en dan verdampt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100