Buren bouwen en graven OOK in onze tuin, wat kunnen we doen?

Onze buren zijn de tuin aan het verbouwen, deze graven ze leeg en op deze manier wordt er ook bij ons gegraven, wat kunnen wij hier aan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wanneer huis en erf gehuurd zijn brengt u de woningbouwvereniging hiervan op de hoogte en overlegt u met hen wat u het beste kunt doen. Op die manier hebben zij van meet af aan controle over de zaak. Wanneer het een eigen huis en erf is: a. Als er daadwerkelijk gegraven wordt in uw tuin kunt u hen laten weten dat zij daar mee moeten stoppen. Eerst persoonlijk. Wordt daar niet op gereageerd door te stoppen uw tuin te verstoren met graafwerk, dan stuurt u uw opdracht op schrift cq per e-mail. Wordt er dan nog steeds door gegraven en kunt u zich niet verenigen met de schade die aangericht wordt, dan maakt u foto's en video-opnamen van het gebeuren en neemt u contact op met politie en rechtsbijstand. U kunt de schade alleen voorkomen wanneer u zo snel mogelijk met uw buren tot overeenstemming kunt komen. Dit betekent dat u moet proberen zo vriendelijk mogelijk te overleggen en toch uw standpunt duidelijk over brengen. b. Wordt er niet daadwerkelijk gegraven, maar halen zij bv grote struiken weg die hun wortels bij u in het erf hebben, dan zou ik als ik u was de zaak met rust laten en hier met dit weer geen conflict over riskeren. Wel kunt u hen naderhand verzoeken de grond aan te vullen nu er gaten in zijn gevallen. Merkt u dat dat gedoe gaat geven laat het dan maar gaan en wacht tot een van de afvalverzamelcentra weer een gratis compost ophaal dag heeft om uw borders weer aan te vullen. KORTOM; laat het niet na uw bezwaar kenbaar te maken, en probeer een conflict te voorkomen. Is de schade groot, dan besteed u het conflict uit aan uw wooncorporatie, rechtsbijstand of politie. Succes en vooral ook veel wijsheid gewenst.

Je buren aanspreken en hun duidelijk maken dat ze niet in je tuin mogen komen en ook niet mogen graven.

Denk dat je gewoon even je gezicht moet laten zien en ze gewoon moet vragen wat het uiteindelijk doel is. Laten we er eerst maar vanuit gaan dat ze als ze al een beetje in je tuin moeten doen dat ze dit ook zo goed mogelijk zullen herstellen toch ? Of heb je al een soort verleden met je buren op een negatieve manier laat dat je niet teveel leiden anders kan dat de zaak alleen nog maar meer verstoren Blijf vriendelijk, neutraal, en ga er vanuit dat commen sense het beste werkt en dat de buren ook enigzins normale normen en waarde over het mijn en dijn hebben Misschien levert het je wat herstel werk op maar laat dat je niet teveel ergeren en nodig eventueel de buren uit om dat stukje te verhelpen en daarna een leuke BBQ Je zult denk ik nog jaren met ze moeten samenleven dus Mensch erger je niet

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100