Mag je buxusstruiken of -boompjes snoeien als het heet is?

Ik heb mij laten vertellen dat je buxus alleen mag snoeien tijdens regenachtig weer, omdat ze anders zouden afsterven. Klopt dat, of mag je ze ook tijdens een zonnige periode snoeien?

Het gaat hierbij om het normale bijhouden, niet om het flink kleiner snoeien.
 

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Altijd wachten tot enkele donkere dagen achter elkaar en dan nog kan het mis gaan. Buxus is eigenlijk een schaduwplant, maar veel mensen planten ze ook in de volle zon. Er is een goede oplossing voor dit probleem, dat is vaker knippen, hoe minder je er af moet knippen, hoe minder zonnebrand.

Je krijgt bruine bladpunten als je snoeit als de zon schijnt, je moet dus snoeien op een bewolkte dag en zo dat het liefst de dag erna ook bewolkt is. Toegevoegd na 2 minuten: Dus afsterven doet de buxus niet snel, het gaat om het uiterlijk van het blad, het is een soort verbranden: "Snoeien bij zonnig weer geeft verbrandingsverschijnselen. De buxus heeft dan een zeer lange tijd nodig om weer geheel te herstellen. Mocht het na het knippen alsnog zonnig worden dan de buxus regelmatig besproeien met water om verbranding te voorkomen. Afdekken met groeidoek (vliesdoek) is ook een mogelijkheid. Om het snoeien te vergemakkelijken kun je de planten ook eerst nat maken"

Bronnen:
http://buxuskwekerijkoole.com/snoeien.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100