Is dit een (vrouwtjes) korhoen??

Deze vogel zat gisteren in een boom in onze tuin een beetje wezenloos voor zich uit te kijken. Ik dacht eerst aan een fazant, maar het verenkleed is erg donker. Ergens kreeg ik de suggestie dat het een korhoen zou zijn, maar ik dacht dat die alleen in Overijssel voorkomen? Ik woon in West-Brabant (Rijsbergen), aan de rand van een (klein) bos.

Weet jij het antwoord?

/2500

Neen hoor. Bijgaande vogel is een hen van de fazant. Mooi dat die in uw tuin bivakkeert. Waarschijnlijk zoekt ze een nest verblijf.

Zou toch wel de Korhoen (vl.) kunnen zijn. De Korhoen is boller dan de Fazant en bovendien is de fijne streeptekening veel meer kenmerkend voor de Korhoen. Als je in het Oosten van het land woont (Holten?) dan heb je grote kans dat het een Korhoen is. Alleen in de Oostelijke provincies komen ze nog voor.

Nee, het is toch echt een vrouwtjesfazant. De twee dames lijken wel enigszins op elkaar, alleen heeft de fazant een langere staart. Zie onderstaande foto's. Boven is een fazant, onder een korhoen. Toegevoegd na 2 minuten: Overigens moet je ook in Overijssel wel heel erg veel mazzel hebben om er één in het echt tegen te komen. Meestal zijn de vossen je voor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100